Ειδησεογραφικό site

Συντονισμένα πυρά στην κυβέρνηση από την αντιπολίτευση – Καταγγέλλουν απόπειρα φίμωσης και εκφοβισμού του Πανούση

34

Σκληρή κριτική στον τρόπο με τον οποίο αντέδρασε η κυβέρνηση στις συνταρακτικές αποκαλύψεις του πρώην υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Πανούση, τον οποίο επιχειρεί να φιμώσει, αντί να ερευνήσει το περιεχόμενο των καταγγελιών του, ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Πιο συγκεκριμένα, το Ποτάμι, με ανακοίνωσή του, κατηγορεί την κυβέρνηση για προσπάθεια φίμωσης και πολιτικού εκφοβισμού του Γιάννη Πανούση, σχολιάζοντας την αναφορά κατά παντός υπευθύνου που κατέθεσαν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας, για τα έγγραφα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, στο πλαίσιο των καταγγελιών του κ. Πανούση.

«Mπροστά στον πανικό από τις συνεχιζόμενες αποκαλύψεις, κυβερνητική κουστωδία πήγε στον Αρειο Πάγο για να κάνει το πρωτοφανές. Να υποβάλει μήνυση κατά πρώην συναδέλφου τους μήπως και πάψει να μιλάει» αναφέρει χαρακτηριστικά η Σεβαστουπόλεως σε ανακοίνωσή της με τον ειρωνικό τίτλο «Μην μιλάς, θα σε μηνύσω».

Σύμφωνα με το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, «πρόκειται για μια καθαρή κίνηση πολιτικού εκφοβισμού και αποπροσανατολισμού».

«Πρωθυπουργός και κυβέρνηση, αντί να ασχολούνται όλη μέρα με το πως έγιναν οι διαρροές και να επιχειρούν να φιμώσουν όσους ξέρουν, μήπως και προλάβουν νέες αποκαλύψεις, οφείλουν να δώσουν απαντήσεις στα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν από τις καταγγελίες. Αλλά γι’ αυτά δεν λένε κουβέντα στην Κουμουνδούρου και στην παρέα του Μαξίμου» καταλήγει στην ανακοίνωσή του Το Ποτάμι.

Βενιζέλος: «Τι θα κάνατε τώρα, αν αυτά συνέβαιναν σε άλλη κυβέρνηση;»

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ, επιχειρώντας να αποδομήσει την οικονομική της πολιτική, αλλά και τη διαπραγματευτική της ρητορική.

Ωστόσο, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην υπόθεση των καταγγελιών Πανούση και, απευθυνόμενος στους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σημείωσε: «Αντιλαμβάνεστε τι συμβαίνει στον τόπο; Τι θα κάνατε τώρα, αν αυτά συνέβαιναν σε άλλη κυβέρνηση; Όχι καθισμένοι στα έδρανα, αλλά πάνω σε αυτά θα ήσασταν, φωνάζοντας για τη δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία».

Η τοποθέτηση του κ. Βενιζέλου έγινε κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της κύρωσης του απολογισμού του οικονομικού έτους 2013.

Πλακιωτάκης (ΝΔ): Κρίση πανικού στον Τσίπρα και το περιβάλλον του

Από την πλευρά της ΝΔ, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, έκανε την ακόλουθη ανακοίνωση:

«Κρίση πανικού στον κ. Τσίπρα και το περιβάλλον του, αποκαλύπτει η εμφάνιση δύο υπουργών στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Αντί να απαντήσουν επί της ουσίας, προσπαθούν να μπλέξουν στη διαδικασία και να εκτρέψουν την έρευνα.

Ουσιαστικά επιχειρούν θρασύτατη παρέμβαση στη Δικαιοσύνη.

Αναπτύσσουν απόπειρα εκφοβισμού όσων γνωρίζουν την αλήθεια.

Λειτουργούν τραγελαφικά, αλλά και ενοχικά.

Την ίδια ώρα, σε μια δημοκρατική χώρα, βουλευτής του κόμματός τους χαρακτηρίζει τους τρομοκράτες “πολιτικούς κρατούμενους”.

Το συμπέρασμα είναι ένα:

Σάπιο το “βασίλειο του ΣΥΡΙΖΑ”».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.