Ειδησεογραφικό site

Συνάντηση Τσίπρα- Αβραμόπουλου στις Βρυξέλλες για την Προεδρία της Δημοκρατίας

39

Συνάντηση με τον Επίτροπο της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Δημήτρη Αβραμόπουλο είχε σήμερα το πρωί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στις Βρυξέλλες.

Πριν ξεκινήσει τον κύκλο των συναντήσεών του με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Ντόναλντ Τουσκ και τον Μάρτιν Σουλτς, ο κ. Τσίπρας κατά πληροφορίες είχε τετ-α-τετ συνάντηση με τον κ. Αβραμόπουλο, εν όψει των τελικών αποφάσεων του πρωθυπουργού για το πρόσωπο που θα προτείνει η κυβερνητική πλειοψηφία ως διάδοχο του Κάρολου Παπούλια για την Προεδρία της Δημοκρατίας.

Αυτή την ώρα ο κ. Αβραμόπουλος εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για την θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας. Οι σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν αύριο από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνάντηση που είχε ο κ. Τσίπρας με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ μετά τη συζήτηση με τον κ. Αβραμόπουλο, φέρεται πως μεταξύ άλλων συζητήθηκε και το πρόσωπο που θα προταθεί από την ελληνική πλευρά ως αντικαταστάτης του κ. Αβραμόπουλου στην Κομισιόν.

Τα σχόλια είναι κλειστά.