Ειδησεογραφικό site

Συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου για αλλαγές, εκλογικό νόμο και ανασχηματισμό

51

Την πρώτη -επίσημη- συζήτηση σχετικά με τον ανασχηματισμό αναμένεται να έχουν σήμερα το απόγευμα στο Μέγαρο Μαξίμου οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος.

Στο προγραμματισμένο ραντεβού τους θα τεθούν και ονόματα, αλλά όπως βεβαιώνουν όλες οι πλευρές σήμερα δεν πρόκειται να ληφθούν οριστικές αποφάσεις.

Οι δύο κυβερνητικοί εταίροι θα ιεραρχήσουν και τις προτεραιότητες της κυβέρνησης για το αμέσως προσεχές διάστημα, δίνοντας έμφαση σε ορισμένες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, προκειμένου να διευκολυνθούν όσοι αντιμετωπίζουν αποδεδειγμένα δυσκολίες στην εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους.

Σταθερή πεποίθηση και των δύο ηγετών είναι πως η αλλαγή προσώπων πρέπει να συνδυαστεί και με τη «στροφή» στα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και στα ζητήματα της πραγματικής οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο πλαίσιο της ίδιας συνάντησης ο κ. Σαμαράς αναμένεται να καταστήσει σαφές στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι δεν συμφωνεί με την πρότασή του για την κατάργηση του bonus των 50 εδρών που έχει εισηγηθεί ο κ. Βενιζέλος και πως αυτή η θέση δεν πρόκειται να αλλάξει.

Η ΝΔ θα μπορούσε να συμφωνήσει μόνο στο ζήτημα της κατάτμησης των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, αλλά δεν πιστεύει -όπως εξήγησε χθες και ο πρόεδρος της Βουλής Ευ. Μεϊμαράκης- στην κατάργηση του bonus, διότι αυτό θα οδηγούσε στον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος.

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.