Ειδησεογραφικό site

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην είσοδο του Γαλλικού Ινστιτούτου της Αθήνας

82

Aνάμεσα στους παρευρισκόμενους βρίσκεται και ο Ματιέ ο οποίος ανησυχεί για τον κολλητο του φίλο και οποίος βρέθηκε χθες το βράδυ στη συναυλία. «Ένας κολλητός μου φίλος βρισκόταν στη συναυλία. Από την ώρα που έγινε το τρομοκρατικό χτύπημα, χάθηκαν τα ίχνη του» λέει ο Ματιέ στο protothema.gr

Νιώθωντας οργή, μίσος και θλίψη ο ίδιος μαζί με τον φίλο του Λουζιέ τύλιξαν τη γαλλική σημαία στους όμως τους προκειμένου να διαδηλώσουν για τη δημοκρατία.

athina-sygkentrwsi-galliki-presveia

Ο Λουζιέ που ζει 18 μήνες στην Ελλάδα ενημερώθηκε για το τρομοκρατικό χτύπημα κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του ποδοσφαιρικού αγώνα. «Μόλις άκουσα την έκρηξη το μυαλό μου πήγε αμέσως στο κακό. Επικοινωνησα με κάποιους φίλους οι οποίοι ζουν σε εκείνη την περιοχή. Ήταν τρομοκρατημένοι. Φοβήθηκαν να βγουν έξω από το σπίτι τους. Κοιτούσσν πίσω από τις μισάνοιχτες κουρτίνες. Ήξεραν ότι οι ισλαμιστές ήταν μόλις λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι τους και σκορπούσαν το θάνατο.

Την ίδια οργή αισθάνεται και η Λούσι η οποία βρίσκεται στη χώρας από εδώ και πέντε μήνες. Όπως λέει στο protothema.gr «Δυο τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα είναι πολυ. Οι γαλλικές αρχές το περίμεναν, έπρεπε να αυξήσουν τις δυνάμεις ασφαλείας».

galliko-institouto-sygkentrwsi

Ο 25χρονος Μιχάλης Κορδαλής, μέλος του Κινήματος Νέων Σοσιαλιστών, είχε τη φαεινή ιδέα να διαδώσει μέσω facebook το μήνυμα για τη σημερινή συγκέντρωση. «Ήρθαμε σήμερα εδώ γιατί οι τρομοκρατικές ενέργειες στο Παρίσι δεν αφήνουν κανέναν ανθρωπο αδιάφορο. Δεν χτυπήθηκε η Γαλλία αλλά η Ευρώπη. Η καρδια μας χτυπάει για το Παρίσι» λέει ο ίδιος στο protothema.gr

athensprayforparis

Τα σχόλια είναι κλειστά.