Ειδησεογραφικό site

Εμπρηστική επίθεση σε κτήριο της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ

33

Κτίριο ιδιοκτησίας της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στην Ιερουσαλήμ έγινε στόχος εμπρηστικής επίθεσης και βανδαλισμού το πρωί, με τους δράστες, κατά τα φαινόμενα, να είναι εξτρεμιστές εβραίοι.

Ένα μέρος του κτηρίου το οποίο χρησιμοποιείται για διδασκαλία έπιασε φωτιά, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της αστυνομίας Λούμπα Σάμρι.

Τα κίνητρα των δραστών του εμπρησμού είναι εθνικιστικά, διευκρίνισε η εκπρόσωπος, χρησιμοποιώντας χαρακτηρισμούς που παραπέμπουν σε εξτρεμιστές εβραίους. Οι πυροσβέστες έθεσαν γρήγορα υπό έλεγχο τη φωτιά και δεν σημειώθηκε τραυματισμός.

Πάνω στους τοίχους βρέθηκαν φράσεις εχθρικές προς τη χριστιανική θρησκεία και συνθήματα που χρησιμοποιούνται γενικά από εξτρεμιστικά  εβραϊκά ρεύματα.

Ζημιές από φωτιά η οποία – σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων – οφείλεται σε εμπρηστική επίθεση Ισραηλινών εποίκων προκλήθηκαν την Τετάρτη σε ισλαμικό τέμενος παλαιστινιακού χωριού κοντά στη Βηθλεέμ, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη

Εδώ και χρόνια, έποικοι και εξτρεμιστές επιδίδονται σε επιθέσεις και βανδαλισμούς εναντίον Παλαιστινίων, Αράβων πολιτών του Ισραήλ, μουσουλμανικών και χριστιανικών τόπων λατρείας ή ακόμη και του ισραηλινού στρατού.

Τα σχόλια είναι κλειστά.