Ειδησεογραφικό site

Στο «κόκκινο» η κόντρα ΣΥΡΙΖΑ – Αριστερής Πλατφόρμας – Αποφασισμένος ο Λαφαζάνης

31

Με ακόμα δύο εκδηλώσεις συνεχίζεται η εκτός Αθηνών εξόρμηση των στελεχών που σχετίζονται με την Αριστερή Πλατφόρμα του ΣΥΡΙΖΑ, γεγονός που αποπνέει άρωμα νέου κόμματος από τον Παναγιώτη Λαφαζάνη και τους συνεργάτες του. Είναι χαρακτηριστικό ότι στις ηλεκτρονικές αφίσες που προωθούν τις εκδηλώσεις το λογότυπο της iskra είναι έντονο, ενώ η αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ μόλις που επισημαίνεται στις ιδιότητες των ομιλητών. Το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Σαπουνάς πρόκειται να μιλήσει αύριο στην Ζάκυνθο και την επόμενη ημέρα, την Τετάρτη, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας Κώστας Ήσυχος θα βρεθεί στην Κέρκυρα όπου θα είναι και αυτός ομιλητής σε πολιτική εκδήλωση.

Ο κ. Λαφαζάνης επιβεβαίωσε μιλώντας στην Αυγή της Κυριακής πως οι βουλευτές της Αριστερής Πλατφόρμας θα καταψηφίσουν τη συμφωνία. «Από όσο γνωρίζω οι βουλευτές με αναφορά την Αριστερή Πλατφόρμα, που καταψήφισαν τα απαράδεκτα νομοσχέδια με τα προαπαιτούμενα, τα οποία, μάλιστα, ήρθαν στη Βουλή με διαδικασίες που παραβίαζαν τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα, θα καταψηφίσουν και το νομοσχέδιο με το νέο τρίτο μνημόνιο», είπε χαρακτηριστικά ο τέως υπουργός.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Λαφαζάνης συσχέτισε την ενότητα στον ΣΥΡΙΖΑ με την «ενίσχυση του προοδευτικού ριζοσπαστισμού», όπως είπε και πρόσθεσε πως δεν θα πρέπει να θυσιαστεί η μορφή του κόμματος, όπως ήταν μέχρι σήμερα, στο όνομα της κυβέρνησης:

«Η συγκρότηση και η ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ προωθήθηκαν και σφυρηλατήθηκαν με τολμηρές και πρωτότυπες επιλογές, κόντρα σε κατεστημένες αντιλήψεις της Αριστεράς εκείνης της περιόδου, με διαρκείς μάχες, με μεγάλη επιμονή και αντοχή, με θυσίες και στερήσεις και κυρίως με σκληρούς αγώνες, με ριζοσπαστικό καινοτόμο πνεύμα και ανοικτούς ορίζοντες. Ανοικτούς ορίζοντες που περιείχαν την πλήρη αναγνώριση της διαφορετικότητας, μαζί με την ελευθερία γνώμης όποτε έκρινε κανείς αναγκαίο και τον πλήρη σεβασμό της συλλογικότητας, με την τελευταία, όμως, λειτουργούσα και όχι υποκαθιστάμενη από άτυπες σχέσεις. Αυτός ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ που μας έφερε ως εδώ και δεν ξέρω γιατί θα πρέπει να τον θυσιάσουμε στο όνομα της κυβέρνησης» τόνισε ο κ. Λαφαζάνης αφήνοντας σκληρό υπονοούμενο για την τακτική που ακολουθεί ο Αλέξης Τσίπρας και τις προειδοποιήσεις συνεργατών του πρωθυπουργού ότι με τις διαφορετικές επιλογές της η ομάδα Λαφαζάνη δημιουργεί ρήγμα στην ενότητα του κόμματος.

Απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στους βουλευτές που πρόκειται να καταψηφίσουν, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης σε συνέντευξή του στην Ημερησία υπογράμμισε: «Εφηύραν την παγκόσμιας πρωτοτυπίας πατέντα να στηρίζουν την κυβέρνηση δια της καταψηφίσεως των κρίσιμων επιλογών της». Μιλώντας, δε, για το τι θα έκανε ο ίδιος στην περίπτωση που διαφωνούσε με την κυβέρνηση ο κ. Φίλης είπε πως θα επέλεγε τον δρόμο της παραίτησης καλώντας εμμέσως τους βουλευτές της Αριστεράς Πλατφόρμας να πράξουν το ίδιο.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.