Ειδησεογραφικό site

Στηρίζει Παπανδρέου η Κοππά, αλλά δεν θα είναι υποψήφια

31

Δεν θα είναι υποψήφια με το κόμμα του Γιώργου Παπανδρέου η Μαριλένα Κοππά, η οποία ήταν παρούσα κατά την ανακοίνωση της Διακήρυξης το περασμένο Σάββατο στο Μουσείο Μπενάκη. Η ίδια, σε δηλώσεις της στο Τwitter, αρνήθηκε ότι κατεβαίνει, αλλά τόνισε πως: «Στηρίζω όμως απόλυτα το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών».

Υπενθυμίζεται ότι η κ. Κοππά είναι μέλος της Ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Είναι Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για θέματα Άμυνας και Ασφάλειας και Αντιπρόεδρος της Μικτής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής ΕΕ – Τουρκίας. Είναι μέλος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων και αναπληρωματικό μέλος της Επιτροπής Διεθνούς Εμπορίου και της Υποεπιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Διετέλεσε επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τον Ιούλιο του 2011 έως το Μάρτιο του 2013.

Πριν την εκλογή της στο Ευρωκοινοβούλιο, διετέλεσε υπεύθυνη του Τομέα Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κοινωνικής Ένταξης και Μετανάστευσης του ΠΑΣΟΚ και Πρόεδρος του Ινστιτούτου Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών Ανδρέας Παπανδρέου (ΙΣΤΑΜΕ). Υπήρξε μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ από το 2005 έως το 2013 και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου από το 2005 έως το 2008 και από το 2011 έως το 2012.

Τα σχόλια είναι κλειστά.