Ειδησεογραφικό site

Ολαντ: Τρομοκρατική επίθεση ασύγκριτης βαρβαρότητας στη Charlie Hebdo

73

Μια τρομοκρατική επίθεση ασύγκριτης βαρβαρότητας κατήγγειλε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος έσπευσε το μεσημέρι της Τετάρτης στον τόπο τη τραγωδίας, στα γραφεία της σατυρικής εφημερίδας «Charlie Hebdo», στο Παρίσι,

«Μία επίθεση πραγματοποιήθηκε κατά μία εφημερίδας, κατά των δημοσιογράφων που ήθελαν πάντα να αποδεικνύουν ότι μπορούσαν να ενεργούν, στη Γαλλία, για την υπεράσπιση των ιδεών τους. Είχαν αστυνομικούς για την προστασία τους. Δολοφονήθηκαν άνανδρα», είπε ο Γάλλος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Εχουμε ενεργοποιήσει το σχέδιο Vigipirate. Οι δράστες της επίθεσης αυτής θα διωχθούν. Η Γαλλία βρίσκεται σε σοκ».

«Οφείλουμε να ενεργήσουμε με αυστηρότητα, αλλά με γνώμονα την εθνική ενότητα. Βρισκόμαστε σε μία δύσκολη στιγμή, πολλές επιθέσεις έχουν αποτραπεί, γνωρίζαμε ότι δεχόμασταν απειλές διότι είμαστε μία ελεύθερη χώρα. Θα τιμωρήσουμε τους δράστες», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο Ολαντ συγκάλεσε στο προεδρικό μέγαρο τους υπουργούς και τους αρμόδιους αξιωματούχους, «για την προστασία που πρέπει να διασφαλίσουμε σε όλους τους τόπους όπου μπορούν να επαναληφθούν τέτοιες πράξεις», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.