Ειδησεογραφικό site

O Ερντογάν έφτιαξε ειδικό δοκιμαστήριο φαγητών για να μην τον δηλητηριάσουν!

73

To 2022 συμπληρώνονται 100 χρόνια από την κατάργηση της μοναρχίας στην Τουρκία, αλλά έως τότε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προλαβαίνει να την επαναφέρει, έτσι ώστε να ανακηρυχτεί και επίσημα ο επόμενος… σουλτάνος της χώρας.

Μετά την οικοδόμηση και εγκατάσταση του στο «παλάτι» των 300.000 τετραγωνικών μέτρων και τον οθωμανικού τύπου ματαιόδοξο εξοπλισμό της φρουράς του, ο Τούρκος πρόεδρος θέλησε να ενισχύσει τη «γαλαζοαίματη» υπόσταση του, κατασκευάζοντας εντός αυτού ένα ειδικό εργαστήριο που θα τον προστατεύει από κάθε απειλή δηλητηρίασης.

«Οι επιθέσεις δεν γίνονται πλέον με όπλα» δήλωσε στην εφημερίδα «Χουριέτ» ο προσωπικός γιατρός του Ερντογάν, Τσεβντέτ Ερντόλ, ο οποίος είναι παράλληλα βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP). «Στο μέγαρο θα εγκατασταθεί ένα εργαστήριο ώστε να προλαμβάνει οποιαδήποτε τοξική, χημική, ραδιενεργό ή βιολογική επίθεση που θα μπορούσε να έχει στόχο τον πρόεδρο μέσω τροφίμων και ποτών», πρόσθεσε ο Ερντόλ.

Ο γιατρός υπογράμμισε πως μέχρι τώρα καμιά απόπειρα αυτού του είδους δεν έχει εντοπιστεί στο πολυτελές συγκρότημα του προεδρικού μεγάρου στην Άγκυρα, όπου μια ομάδα πέντε γιατρών βρίσκεται σε υπηρεσία 24 ώρες το 24ωρο.

Υπενθυμίζεται ότι το παλάτι με τα 1.150 δωμάτια εγκαινιάστηκε πέρσι στα περίχωρα της τουρκικής πρωτεύουσας, προκαλώντας την αγανάκτηση των επικριτών του Ταγίπ Ερντογάν, που καταδίκασαν τη σπατάλη και τη μεγαλομανία του, βαφτίζοντας τον μεταξύ άλλων «νέο σουλτάνο».

Ο όγδοος πρόεδρος της χώρας, Τουργκούτ Οζάλ, επέζησε από μία απόπειρα εναντίον του το 1988 όταν ένας ακροδεξιός ένοπλος τον πυροβόλησε στη διάρκεια κομματικού συνεδρίου. Παράλληλα, συγγενείς του επέμεναν να αποδίδουν τον θάνατό του το 1993 σε δηλητηρίαση, παρόλο που δικαστήριο απέκλεισε αυτή την εκδοχή μία δεκαετία αργότερα.

Ο Μπουλέντ Ετσεβίτ, ο οποίος πέθανε το 2006, επέζησε από εννέα απόπειρες εναντίον του, με σημαντικότερες αυτές στη Σμύρνη και τη Νέα Υόρκη, όπου οι σφαίρες αστόχησαν. Τέλος, το 2006 ο πρώην Ρώσος κατάσκοπος Αλεξάντερ Λιτβινένκο πέθανε από δηλητηρίαση με ραδιενεργό ισότοπο στο Λονδίνο, τρεις εβδομάδες αφότου ήπιε τσάι με πολώνιο 210 σε πολυτελές ξενοδοχείο.

Τον περασμένο Ιανουάριο ο Ερντογάν διόρισε τον Ιμπραήμ Σαράτσογλου, καθηγητή Βιοχημείας και Μικροβιολογίας, γνωστό για την έρευνά του στις ιαματικές ιδιότητες των φυτών, ως έναν από τους στενούς συμβούλους του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.