Ειδησεογραφικό site

Σταϊκούρας: «Σε σύντομο χρονικό διάστημα» η αποκατάσταση των μισθών των ενστόλων

46

Σε «σύντομο χρονικό διάστημα», και αφού βρεθεί τρόπος κάλυψης του δημοσιονομικού κενού, θα συμμορφωθεί η κυβέρνηση με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για τους ένστολους, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για τις «Αρχές Δημοσιονομικής Διαχείρισης κσι Εποπτείας (Ενσωμάτωση της οδηγίας 2011/85/ ΕΕ) – Δημόσιο Λογιστικό».

Παρών θα ψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να εφαρμόζονται όλες οι δικαστικές αποφάσεις, όπως είναι εκείνες για τις καθαρίστριες.

Νωρίτερα 4 Βουλευτές της ΝΔ (οι Ηλίας Βλαχογιάννης, Ιορδάνης Τζαμτζής, Θόδωρος Σολδάτος, Δημήτρης Κυριαζίδης) είχαν ζητήσει να υπάρξει ταυτόχρονη κίνηση αποκατάστασης και για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας για τα οποία έχει εκδοθεί τελεσίδικη απόφαση που καθαρογραφείται.

Οι τέσσερις Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, μαζί με τον Παύλο Βογιατζή, είχαν δηλώσει ότι θα καταψήφιζαν την τροπολογία για τους δικαστικούς.

«Έπονται σε σύντομο χρονικό διάστημα» ρυθμίσεις που θα εναρμονίζονται με τις δικαστικές αποφάσεις για τους ένστολους (Ένοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας), είπε ο Χρ. Σταϊκούρας και πρόσθεσε: «ωστόσο απαιτούνται οι σχετικές πιστώσεις, που δεν έχουν προβλεφθεί στην παρούσα φάση, καθώς η απόφαση του ΣτΕ εκδόθηκε το 2014, μετά την ψήφιση του προϋπολογισμού και κυρίως του δημοσιονομικού πλαισίου 2015 – 2018», που ψηφίσθηκε τον Μάιο από τη Βουλή.

«Η κυβέρνηση εξετάζει τρόπους κάλυψης, με διαφορετικούς τρόπους, του δημοσιονομικού κενού που αναπόφευκτα δημιουργείται», τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Σημείωσε ακόμη ότι η απόφαση του Μισθοδικείου για τους δικαστικούς εκδόθηκε το 2013 και έτσι παρείχε την ευχέρεια να προβλεφθεί η σχετική πίστωση στο δημοσιονομικό πλαίσιο 2015 – 2018.

 

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.