Ειδησεογραφικό site

Στίχους των Beatles ψιθύρισε αυτή τη φορά στ’ αυτί του Γερούν ο Γιάνης

22

Το γύρω του διαδικτύου είχε κάνει το περίφημο «ουάου» που αναφώνησε ο ΥΠΟΙΚ όταν ο Γ. Ντάισελμπλουμ του είπε «you just killed troika».Ο Βηματοδότης αποκαλύπτει την καινούρια κρυφή συνομιλία ανάμεσα στους δύο άνδρες που είχε αυτή τη φορά μουσικό χρώμα.

Ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ όλο κάτι παράξενες φράσεις ψιθυρίζει στο αφτί του Γιάνη Βαρουφάκη. Την προηγούμενη φορά στην Αθήνα του ψιθύρισε το περίφημο «you just kill the troika» [«μόλις σκότωσες την τρόικα»] και ο υπουργός Οικονομικών απάντησε με ένα «ουάου».

Στο Eurogroup, ο Γ.Ντάισελμπλουμ βρήκε και πάλι την ευκαιρία να ψιθυρίσει στον Γ.Βαρουφάκη και -σύμφωνα με τον ΒΗΜΑτοδότη- αυτό ήταν «You just run out of money», δηλαδή «μόλις ξεμείνατε από λεφτά».

Αυτή τη φορά, ο κ. Βαρουφάκης δεν περιορίστηκε σε ένα «ουάου», αλλά του απάντησε με στίχο από ένα τραγούδι των Beatles που τραγουδούσε ο Paul McCartney: «Money can’t buy me love», δηλαδή «τα λεφτά δεν μπορούν να εξαγοράσουν την αγάπη». Ηταν η σειρά του Ντάισελμπλουμ να ανακράξει… «ουάου».

Ο ΒΗΜΑτοδότης δίνει κι άλλα στοιχεία, όμως, για την παράξενη σχέση των Ντάισελμπλουμ και Βαρουφάκη: Όπως λέει, οι κ.κ. Βαρουφάκης και Ντάισελμπλουμ μπορεί να δείχνουν αγαπημένοι μέσα από τα τραγούδια των Beatles, αλλά στην πραγματικότητα ο υπουργός Οικονομικών είναι βαθύτατα ενοχλημένος από την ως τώρα στάση του Ολλανδού.

Κι αυτό γιατί, ο Γ.Ντάισελμπλουμ, ως πρόεδρος του Eurogroup, έπρεπε να κρατά ουδέτερη στάση και όχι να είναι «φερέφωνο» του κ. Σόιμπλε και γενικότερα του Βερολίνου. Επιπλέον, ο έλληνας υπουργός Οικονομικών θεωρεί ότι ο Ολλανδός λέει συνεχώς… ψέματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, έφθασε στο σημείο να επικοινωνήσει ξαφνικά με τον κ. Βαρουφάκη και να τον… απειλήσει ότι «αν δεν υπογράψετε, θα βγείτε από την ευρωζώνη, αφού η Φινλανδία έχει εκλογές και δεν προλαβαίνει να περάσει από το κοινοβούλιό της το κείμενο».

Αυτό, όπως αποδείχθηκε, ήταν ψέμα, αφού σε λίγες ώρες πάλι ήρθε προς συζήτηση το κείμενο, το οποίο πάλι η ελληνική κυβέρνηση δεν υπέγραψε…

Τα σχόλια είναι κλειστά.