Ειδησεογραφικό site

ΣΠΟΡ: Οι πιθανοί αντίπαλοι του Ολυμπιακού στο Champions League και οι «ερυθρόλευκες»… προτιμήσεις

33

Το απόγευμα της Πέμπτης στο Μόντε Κάρλο ο Ολυμπιακός θα μπει στην κληρωτίδα του Τσάμπιονς Λιγκ από το 3ο γκρουπ δυναμικότητας και το gazzetta.gr αναλύει το ποιοι αντίπαλοι θα ήταν επιθυμητοί για τους Πειραιώτες και ποιοι θα ήταν καλό να μείνουν μακριά.

1ο γκρουπ

Στο πρώτο γκρουπ βρίσκονται οι πρωταθλήτριες ομάδες από τις οκτώ πρώτες χώρες στην βαθμολογία της UEFA. Αυτό σημαίνει ότι είναι μέσα μεγαθήρια όπως η κάτοχος του τροπαίου Μπαρτσελόνα, η πρωταθλήτρια Γερμανίας Μπάγερν Μονάχου, η Τσέλσι του Μουρίνιο καθώς και η νεόπλουτη Παρί Σεν Ζερμέν. Καταλαβαίνει κανείς ότι θα ήταν καλό για τον Ολυμπιακό αυτές οι τέσσερις ομάδες να μην βρεθούν στον δρόμο του. Αντίθετα, Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, Αϊντχόφεν και Μπενφίκα είναι τρεις ομάδες που δεν τρομάζουν και είναι στα μέτρα των «ερυθρόλευκων». Οι Ολλανδοί του Φιλίπ Κοκού αποδυναμώθηκαν το καλοκαίρι χάνοντας τους Ντεπάι (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και Βαϊνάλντουμ (Νιούκαστλ), την ώρα που η Μπενφίκα μπήκε σε μια νέα εποχή μετά την αποχώρηση του αρχιτέκτονά της Ζόρζε Ζέσους για την Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Όσον αφορά την Ζενίτ, είναι η καλύτερη ομάδα της Ρωσίας η οποία όμως στην Ευρώπη είναι εντελώς αναξιόπιστη. Τέλος, ξεχωριστή περίπτωση αποτελεί η Γιουβέντους. Οι «μπιανκονέρι» βρίσκονται σε διαδικασία ανανέωσης με τρεις βασικούς ποδοσφαιριστές της περσινής τρομερής πορείας να αποτελούν παρελθόν. Τέβες, Πίρλο, Βιδάλ αναχώρησαν για άλλες πολιτείες και ο Αλέγκρι με τους παίκτες του ακόμα ψάχνουν τα πατήματά τους (όπως φάνηκε στην πρεμιέρα με την Ουντινέζε). Η Γιουβέντους είχε βρεθεί και πέρυσι στον δρόμο του Ολυμπιακού και όπως φάνηκε και από τις δύο αναμετρήσεις μπορεί να την κοιτάξει στα μάτια.

2ο γκρουπ

Στο δεύτερο γκρουπ υπάρχουν ομάδες που στον Ολυμπιακό κάνουν το σταυρό τους να μην τις τραβήξει όπως είναι οι δύο μαδριλένικες (Ρεάλ-Ατλέτικο), αλλά και οι δύο του Μάντσεστερ (Γιουνάιτεντ-Σίτι) αφού αν σκεφτεί κανείς ότι μπορεί να υπάρξει μεγαθήριο από το πρώτο γκρουπ, τότε θα μειωθούν κατά πολύ οι όποιες πιθανότητες πρόκρισης. Αντίθετα, ο Ολυμπιακός δεν θα έλεγε όχι στις Μπάγερ Λεβερκούζεν και Πόρτο δύο ομάδες που είναι στα μέτρα του. Στο δεύτερο γκρουπ υπάρχουν και ομάδες όπως η Άρσεναλ και η Βαλένθια που μπορούν υπό προυποθέσεις να αποτελέσουν καλή κλήρωση για τον Ολυμπιακό. Τους «κανονιέρηδες» ο Ολυμπιακός έχει βαρεθεί να τους βρίσκει μπροστά του, ενώ η Βαλένθια προσπαθεί να επανέλθει στο προσκήνιο.

3ο γκρουπ

Στο τρίτο γκρουπ βρίσκεται ο Ολυμπιακός και υπάρχουν ομάδες όπως η Ρόμα και η Σεβίλλη δεν θα βρεθούν στον δρόμο των παικτών του Μάρκο Σίλβα. Μάλιστα, οι «τζιαλορόσι» ήταν στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας αλλά οι αποκλεισμοί ομάδων από τα πλέι οφ την ανέβασαν στον τρίτο. Οι άλλες ομάδες που αποφεύγει είναι η Σαχτάρ Ντόνετσκ, η Λιόν, η Ντιναμό Κιέβου, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας και η Γαλατάσαραϊ.

4ο γκρουπ

Στο τέταρτο γκρουπ υπάρχουν αρκετές ομάδες που στον Ολυμπιακό θα παρακαλούσαν να βρεθούν στον ίδιο όμιλο, αλλά και ομάδες που καλό θα ήταν να μην συμπλήρωναν τον όμιλο. Στην πρώτη κατηγορία ανήκουν οι ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ, η Αστάνα, η Μακάμπι Τελ Αβίβ, Ντιναμό Ζάγκρεμπ, και η Μάλμε, ομάδες από τις οποίες ο Ολυμπιακός μπορεί να πάρει το μάξιμουμ των βαθμών και στα δύο ματς. Βέβαια, όπως είπαμε υπάρχουν και οι δύο γερμανικές ομάδες η Βόλφσμπουργκ και η Γκλάντμπαχ που καλό θα ήταν να μείνουν μακριά. Άλλωστε πάντα στην Γερμανία τα πράγματα είναι δύσκολα.

Με αυτά και αυτά μπορεί να δει κανείς ότι στην σημερινή κλήρωση υπάρχουν ομάδες που μπορούν να ανεβάσουν τον Ολυμπιακό και να του δώσουν ελπίδες πρόκρισης στην επόμενη φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ή μπορεί να του ανοίξουν τον δρόμο για  την 3η θέση που οδηγεί στο Γιουρόπα Λιγκ.

Αναλυτικά τα γκρουπ δυναμικότητας

Α’ ΓΚΡΟΥΠ
Μπαρτσελόνα (Ισπανία)         164.999
Τσέλσι (Αγγλία)                 142.078
Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)     154.883
Γιουβέντους (Ιταλία)             95.102
Μπενφίκα (Πορτογαλία)         118.276
Παρί Σ.Ζ. (Γαλλία)                 100.483
Ζενίτ (Ρωσία)                     90.099
Αϊντχόφεν (Ολλανδία)             58.195

Β’ ΓΚΡΟΥΠ
Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)         171.999
Ατλέτικο Μαδρίτης (Ισπανία)     120.999
Πόρτο (Πορτογαλία)             111.276
Άρσεναλ (Αγγλία)                 110.078
Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Αγγλία) 103.078
Βαλένθια (Ισπανία)                 99.999
Λεβερκούζεν (Γερμανία)         87.883
Μάντσεστερ Σίτι (Αγγλία)         87.078

Γ’ ΓΚΡΟΥΠ
Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)     86.033
Σεβίλλη (Ισπανία)                 80.499
Λιόν (Γαλλία)                     72.983
Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)         65.033
Ολυμπιακός                     62.380
Γαλατασαράϊ (Τουρκία)             50.020
Ρόμα (Ιταλία)                     43.602
ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)             41.816

Δ’ ΓΚΡΟΥΠ
ΜΠΑΤΕ Μπορίσοφ (Λευκορωσία) 35.150
Γκλάντμπαχ (Γερμανία)             33.883
Βόλφσμπουργκ (Γερμανία)         31.883
Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)     24.700
Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)         20.225
Μάλμε (Σουηδία)                 16.875
Γάνδη (Βέλγιο)                 13.440
Αστάνα (Καζακστάν)             6.100

100

Πηγή: gazzeta.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.