Ειδησεογραφικό site

Σούπερ Λίγκα: Ο Παναιτωλικός συνέτριψε 5-2 τη Ξάνθη

23

Αποθέωση του επιθετικού ποδοσφαίρου στο Αγρίνιο, όπου ο Παναιτωλικός συνέτριψε με 5-2 τη Ξάνθη, στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

skoda-panaitolikosΗ Ξάνθη πέτυχε τον απόλυτο αιφνιδιασμό στο Αγρίνιο. Μόλις στο 4΄, μετά το φάουλ που εκτέλεσε ο Λουσέρο, ο Λισγάρας που είχε προωθηθεί με προβολή άνοιξε το σκορ για τους Ακρίτες (1-0).

Οι παίκτες του Παναιτωλικού προσπάθησαν να «απαντήσουν» άμεσα πιέζοντας αρκετά την εστία του Ζαρόπουλου. Τα κατάφεραν τελικά στο 22΄, όταν μετά την απόκρουση του γκολκίπερ της Ξάνθης στην κεφαλιά του Μορένο, στην επαναφορά της μπάλας ο Βιγιαφάνες έφερε το ματς στα ίσια (1-1).

Ένα λεπτό αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν τεράστια διπλή ευκαιρία, αρχικά με το Μορένο που δεν κατάφερε να πλασάρει το Ζαρόπουλο και στη συνέχεια ο Φωτάκης αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Η ανωτερότητα των παικτών του Χάβου επιβραβεύτηκε ακριβώς στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου. «Δράστης» και πάλι ο Βιγιαφάνες, ο οποίος με δεξί διαγώνιο σουτ στην περιοχή έδωσε προβάδισμα στον Παναιτωλικό(2-1).

Ούτε δύο λεπτά δεν κράτησαν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων, καθώς στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, η ομάδα του Λουτσέσκου ισοφάρισε με το Λουσέρο (2-2).

Σε «παράσταση για ένα ρόλο» μετέτρεψε ο Παναιτωλικός το παιχνίδι στο δεύτερο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο έφτασε με πανηγυρικό τρόπο στην 2η εφετινή του νίκη.

Ουσιαστικά η αναμέτρηση κρίθηκε στα πρώτα 15 λεπτά της επανάληψης, καθώς στο 53΄ ο Εντζενγκέλε από μπαλιά του Βιγιαφάνες πέτυχε το 3-2 και επτά λεπτά μετά ο Νίκολα Μαρτίνες με απευθείας φάουλ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-2.

Την «χαριστική βολή» στη Ξάνθη έδωσε ο Κάπελ στο 68΄, όταν έκανε το 5-2 μέσα σε πανηγυρισμούς από τους οπαδούς των γηπεδούχων που έβλεπαν την ομάδα τους να αποδίδει πολύ καλό ποδόσφαιρο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.