Ειδησεογραφικό site

Προφυλακιστέος ο 40χρονος κατηγορούμενος για παιδεραστεία από το Περιστέρι

35

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του ο 40χρονος που συνελήφθη τη Δευτέρα στο Περιστέρι και κατηγορείται για αποπλάνηση ανήλικων παιδιών.

Ο κατηγορούμενος απολογήθηκε για περισσότερες από δύο ώρες στην 10η Τακτική ανακρίτρια για τα αδικήματα του βιασμού σε βάρος μίας 14χρονης, αποπλάνησης ανηλίκου, απόπειρας αποπλάνησης ανηλίκου και απόπειρα προσέλκυσης ανηλίκου.

Ανακρίτρια και Εισαγγελέας έκριναν τον 40χρονο προφυλακιστέο, ενώ, κατά τους αστυνομικούς που ερεύνησαν την δράση του, η υπόθεση του χαρακτηρίζεται πολύ σοβαρή.

Κατά την έξοδο του κατηγορουμένου, συνοδεία αστυνομικών, από το ανακριτικό γραφείο, αρκετοί παρευρισκόμενοι πολίτες τον αποδοκίμασαν, όταν πληροφορήθηκαν ποιος είναι.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, ο 40χρονος εντόπιζε τα θύματα του, ανήλικα αγόρια, μέσω σελίδας κοινωνικής δικτύωσης, προσποιούμενος τον ανήλικο και έκλεινε ραντεβού μαζί τους με σκοπό την αποπλάνηση τους.

Η δικογραφία σχετικά με το βιαστή, η δράση του οποίου είδε τις τελευταίες ημέρες το φως της δημοσιότητας  έφτασε στην Εισαγγελία χωρίς καμία ένδειξη κατεπείγουσας και αφού είχε καταχωρηθεί ως «δικογραφία άγνωστου δράστη». Η Εισαγγελία έπραξε τα δέοντα και πλέον έχει ασκηθεί ποινική δίωξη στον κατηγορούμενο, ενώ έχει εκδοθεί και διάταξη για την δημοσιοποίηση των στοιχείων του. Σε κάθε περίπτωση, αναφέρει η Εισαγγελία, έχει διαταχθεί πειθαρχική προκαταρκτική εξέταση ώστε να ερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες υπαλλήλων της υπηρεσίας.

Αυτό επισημαίνει σε δελτίο τύπου εξέδωσε η εισαγγελία πρωτοδικών της Αθήνας με αφορμή τα όσα δημοσιεύθηκαν, σχετικά με τον τρόπο που οι αρμόδιες αρχές χειρίστηκαν την συγκεκριμένη υπόθεση του 40χρονου παιδόφιλου από το Περιστέρι.

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της εισαγγελίας που αναφέρεται στο πώς εξελίχθηκε η υπόθεση έχει ως εξής:
«Στις 25/8/2014 υπεβλήθη στην υπηρεσία μας δικογραφία που αφορούσε στο βιασμό και την αποπλάνηση ανήλικης από άγνωστο δράστη. Η δικογραφία παραδόθηκε απευθείας στον Εισαγγελέα, ο οποίος αυθημερόν έδωσε παραγγελία για την ανακάλυψη του δράστη. Την 23/9/2014 η δικογραφία επανήλθε στην υπηρεσία μας και ζητήθηκε και πάλι απευθείας από τον Εισαγγελέα παραγγελία για τη διερεύνηση των στοιχείων του δράστη μέσω facebook, η οποία δόθηκε αυθημερόν. Η εν λόγω δικογραφία επανυποβλήθηκε στην υπηρεσία μας μέσω ταχυδρομείου αυτή τη φορά, χωρίς κάποια εξωτερική ένδειξη κατεπείγοντος, ως είθισται στις περιπτώσεις αυτές, τον Δεκέμβριο του 2014. Για το λόγο αυτό και με δεδομένο ότι στους Η/Υ της Εισαγγελίας είχε καταχωρηθεί ως δικογραφία με άγνωστο δράστη, η δικογραφία δεν αξιολογήθηκε ως κατεπείγουσα προκειμένου να δοθεί άμεσα στον Εισαγγελέα που τη χειριζόταν για να ασκηθεί η δέουσα ποινική δίωξη».

Τι αναφέρει η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

Στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών η οποία επικυρώθηκε από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών, δόθηκαν πριν από λίγη ώρα τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες του 40χρονου ημεδαπού παιδεραστή με το βαν ο οποίος συνελήφθη την 01.03.2015 επ’ αυτοφώρω, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, τη στιγμή που είχε επιβιβάσει 13χρονο ανήλικο το όχημα του ιδιοκτησίας του, με σκοπό να τον αποπλανήσει.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τον : Φίλιππο Λεβέντο του Ιωάννη και της Λαμπρινής.

Σε βάρος του 40χρονου έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για τα αδικήματα της απόπειρας αποπλάνησης παιδιού και της προσελκύσεως παιδιού για γενετήσιους λόγους.

Η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, τρίμηνης διάρκειας, σύμφωνα με τη σχετική Εισαγγελική Διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου, των ανηλίκων, των ευάλωτων ή ανίσχυρων πληθυσμιακών ομάδων και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Στο πλαίσιο αυτό, υπενθυμίζονται ο αριθμός 11188, το e-mail [email protected] και η εφαρμογή (application) για smartphones CYBERKID, όπου οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, με τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για την παροχή οποιασδήποτε σχετικής πληροφορίας. Εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.