Ειδησεογραφικό site

Σκληρή απάντηση των δημάρχων στον Βούτση: Θα δώσουμε τα διαθέσιμα μόνο αν μείνουμε στο ευρώ

46

«Είμαστε είμαστε πρόθυμοι να ενισχύσουμε την διαπραγματευτική προσπάθεια της κυβέρνησης , θέτοντας στη διάθεση της Πολιτείας τα ταμειακά μας διαθέσιμα, αρκεί να λάβουμε τη διαβεβαίωση ότι θα χρησιμοποιηθούν με τέτοιο τρόπο, που θα διασφαλίζει ότι η χώρα θα παραμείνει στην Ευρώπη και την ευρωζώνη. Και δεν θα επιστρέψουμε στη δραχμή » τονίζει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Γιώργος Πατούλης με αφορμή τη νέα επιστολή του Νίκου Βούτση προς τους δημάρχους όπου ζητεί την εφαρμογή της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα διαθέσιμα των δήμων.

Ο Γιώργος Πατούλης ξεκαθάρισε ότι » επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες και οι φόβοι που ως Κ.Ε.Δ.Ε. είχαμε διατυπώσει πριν από μερικές εβδομάδες, σχετικά με την αποτελεσματικότητα της διαπραγματευτικής τακτικής μας.. » .

Και προσθέτει » ακόμα κι αν καταλήξουμε σε συμφωνία την ύστατη ώρα, η συμφωνία αυτή θα είναι ιδιαίτερα δυσμενής για τη χώρα και τους πολίτες. Θα περιλαμβάνει σκληρά μέτρα, με νέους φόρους  που λειτουργούν σε βάρος της ανάπτυξης. Θα υποστούμε νέα φορολογική αφαίμαξη επειδή υπάρχουν ακόμη δυνάμεις στο πολιτικό σύστημα που αντιστέκονται στις μεταρρυθμίσεις. Δυνάμεις που προτιμούν να υπερασπίζονται το δικαίωμα να βγαίνουν πρόωρα στη σύνταξη εργαζόμενοι στην ηλικία των 50 ετών, αντί να δίνουν βάρος στην υιοθέτηση πολιτικών που θα αποτρέπει τη μετανάστευση των νέων επιστημόνων της χώρας μας. Δυνάμεις που την ώρα που υποχρεώνουν τους Δήμους να λειτουργούν με 30- 50 % λιγότερο προσωπικό, διορίζουν από την » πίσω πόρτα » τα δικά τους παιδιά στο Δημόσιο » .

Με βάση τα παραπάνω, η θέση της Κ.Ε.Δ.Ε. παραμένει όπως διαμορφώθηκε στο Συνέδριο της Χαλκιδικής. Παραμένει στη διακριτική ευχέρεια της Κυβέρνησης να προχωρήσει ως έχει τη δυνατότητα, στην ψήφιση νομοθετικής ρύθμισης που θα της δίνει τη δυνατότητα να πάρει τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων, χωρίς τη συναίνεση των δημοτικών συμβουλίων. Με λίγα λόγια οι δήμαρχοι πετούν το μπαλάκι στην κυβέρνηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.