Ειδησεογραφικό site

Σηκώνει το γάντι στην κυβέρνηση ο Πανούσης: Δεν αποκλειεται να με συλλάβουν κιόλας!

29

Στην αντεπίθεση περνά ο Γιάννης Πανούσης μετά τη μήνυση που κατέθεσαν, κατά αγνώστων, στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, οι υπουργοί Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Παρασκευόπουλος και Νίκος Τόσκας.

Την ίδια ώρα, από τη Μάλτα, κυβερνητικές πηγές θέτουν δύο ερωτήματα προς τον πρώην υπουργό Προστασίας του Πολίτη:

– Πρώτον: «Αφού ο κ. Πανούσης είχε στοιχεία, όταν ήταν υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ότι κινδυνεύει η ζωή του, γιατί δεν έκανε κινήσεις τότε που ήταν υπουργός;».

– Δεύτερον: «Πώς γίνεται να είναι στην κατοχή του κ. Πανούση απόρρητα έγγραφα, αφού δεν είναι πλέον υπουργός;».

Εξ αυτών των ερωτημάτων που θέτουν, υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, «προκύπτει ότι η κυβέρνηση ουσιαστικά αποκρούει πλήρως τις σχετικές κατηγορίες που προσάπτονται από τον κ. Πανούση και συντηρούνται μέσω ενός επικοινωνιακού παιχνιδιού από ορισμένα ΜΜΕ».

Επιπλέον, το Μέγαρο Μαξίμου καλύπτει πλήρως τον κ. Παναγιώτη Λάμπρου, καθώς, σύμφωνα με τους συνεργάτες του πρωθυπουργού, προκύπτει ότι δεν υφίσταται κανένα θέμα για την κυβέρνηση και παραπέμπουν στη σχετική δήλωση που έκανε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζεται πως στη δήλωσή του ο κ. Λάμπρου είχε τονίσει ότι, λόγω της πολύχρονης ενασχόλησής του με τα δικαιώματα των φυλακισμένων, «όταν του ζητήθηκε από το υπουργείο Δικαιοσύνης να συνδράμει, ως ειδικός συνεργάτης του υπουργείου στο πλαίσιο των καθηκόντων του, στην επαφή που πρέπει να έχει το υπουργείο με όλους τους κρατούμενους, το θεώρησε υποχρέωσή του».

«Στο πλαίσιο αυτής μου της ιδιότητας, επισκέφτηκα σχεδόν το σύνολο των ελληνικών φυλακών, όπου συνομιλούσα με μεγάλο αριθμό κρατουμένων, και το ίδιο έκανα κάθε φορά που απεργίες πείνας απειλούσαν τη ζωή των κρατούμενων» είχε τονίσει ο κ. Λάμπρου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.