Ειδησεογραφικό site

Σε ρόλο… μάντη ο Φλαμπουράρης, προβλέπει νίκη ΣΥΡΙΖΑ με 4 μονάδες διαφορά

59

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πρώτο κόμμα στις εκλογές με διαφορά πάνω από 4 μονάδες από τη ΝΔ, εκτιμά ο υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Φλαμπουράρης.

Αναφερόμενος μάλιστα στις μετεκλογικές συνεργασίες, ο κ. Φλαμπουράρης λέει ότι η Κουμουνδούρου δεν μπορεί να συμπλεύσει με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ αν δεν αλλάξουν πολιτική, εκφράζει ωστόσο την άποψη ότι παρά τις εκπλήξεις που μπορεί να υπάρξουν στο πολιτικό σκηνικό, θα υπάρξει στήριξη «αν δεν θέλουν να πάμε σε εκλογές».

«Την επόμενη μέρα, τη βλέπω με μια κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία και μέσα ο ΣΥΡΙΖΑ. Ελπίζω και πιστεύω ότι θα συνεχιστεί η κοινοβουλευτική παρουσία των ΑΝΕΛ, ούτως ώστε να μπορέσουμε να συνεχίσουμε την συνεργασία. Αυτό που βλέπουμε εμείς είναι ότι δεν θα έχουμε συνεργασία και δεν θέλουμε να έχουμε συνεργασία με δυνάμεις, οι οποίες κρατάνε την ίδια πολιτική, η οποία οδήγησε τα τελευταία σαράντα χρόνια τη χώρα σε αυτή την καταστροφή. Αυτές που κυβέρνησαν μέχρι τώρα, εάν συνεχίσουν να έχουν το ίδιο πρόγραμμα, πώς θα συνεργαστούμε; Εγώ ακούγοντας χθες την κυρία Γεννηματά, δεν κατάλαβα ότι μπορεί να συνεργαστούμε. Θεωρώ ότι μπορεί να υπάρχουν εκπλήξεις σε ό,τι αφορά το πολιτικό σκηνικό που μετά τις εκλογές θα διαμορφωθεί» είπε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ενώ μιλώντας στην ΕΡΤ λίγο αργότερα είπε: «Μιλάμε για ισχυρή πλειοψηφία μέσα στη Βουλή, η οποία είτε θα γίνει μόνο με το ΣΥΡΙΖΑ, είτε με ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ, είτε αν αυτό δεν φτάνει, θα σκεφτούμε εκτιμώντας την πολιτική κατάσταση εκείνη τη στιγμή, είπε ο κύριος Φλαμπουράρης, τονίζοντας πως αποκλείεται μια συνεργασία με ένα κόμμα όπως η Νέα Δημοκρατία, που έχει στο μεδούλι της πολιτικής της την νεοφιλελεύθερη πολιτική. Εμείς θα επιδιώξουμε να αξιοποιήσουμε κάποια ανοίγματα που αφήνει να τα αξιοποιήσουμε, κάτι που δεν μπορεί να ισχυριστεί η Νέα Δημοκρατία με τις πολιτικές της έως σήμερα».
Η ιδιωτικοποίηση των αεροδρομίων δεν είναι δικό μας «επίτευμα», μην μας τα χρεώνετε γιατί η συμφωνία είχε ολοκληρωθεί, απέμενε μόνο μία υπογραφή που αν δεν την βάζαμε δεν θα είχαμε συμφωνία με τους εταίρους, τόνισε. Τα λιμάνια Πειραιά και Θεσσαλονίκης δεν θα μπουν στο νέο Ταμείο, ανήκουν στο ΤΑΙΠΕΔ, αλλά επειδή ένα μέρος τους παραμένει στο Δημόσιο, θα κάνουμε μια προσπάθεια να μπυν στο νέο Ταμείο και να «γλιτώσουν» την πλήρη εκποίηση, πρόσθεσε.

Παράλληλα εξαπέλυσε ανοίκεια επίθεση κατά της Ζωής Κωνσταντοπούλου, που σε συνέντευξή της σημείωσε ότι ο κύριος Φλαμπουράρης δεν έχει εκλεγεί ποτέ με σταυρό: «Η κ. Κωνσταντοπούλου, αυτή είναι δοτή και να ρωτήσετε πώς έγινε βουλευτής. Πού ήταν η παρουσία της; Πού την είχατε δει; Τι παρουσία είχε στο κίνημα;», διερωτήθηκε, ανεβάζοντας στα ύψη το πολιτικό θερμόμετρο.

Τέλος, ο ίδιος ανέφερε πως είναι «50 χρόνια στο κίνημα αφιερωμένος. Ως έχων τεχνική εταιρεία και δουλεύοντας καθημερινά, ζούσα δίχως να παίρνω δραχμή από το κόμμα», προσθέτοντας ότι όταν στη συνέχεια έγινε υπουργός έκλεισε την εταιρεία του.

Τα σχόλια είναι κλειστά.