Ειδησεογραφικό site

Σαμαράς: Η κυβέρνηση μετατρέπει τη χώρα σε μαγνήτη παράνομων μεταναστών

28

Την έντονη αντίδρασή του στην απόφαση της Κυβέρνησης, να ανοίξουν τα κέντρα κράτησης και να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι παράνομοι μετανάστες, εξέφρασε ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς.

«Απίστευτη, αδιανόητη και προκλητική η  απόφαση της Κυβέρνησης να ανοίξει  τα σύνορα σε κάθε παράνομο μετανάστη» τονίζει επίσης ο κ. Σαμαράς.

Ο πρόεδρος της Ν.Δ δήλωσε ότι σύμφωνα με αποκάλυψη του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ, ανοίγουν αύριο όλα τα κέντρα κράτησης και αφήνονται όλοι οι παράνομοι μετανάστες ελεύθεροι να κυκλοφορούν στα κέντρα των πόλεων.

Συμπλήρωσε δε ότι σύμφωνα με εντολή της Κυβέρνησης όποιος παράνομος μετανάστης πλέον έρχεται στη χώρα μας δεν θα κρατείται και θα του δίνεται εξάμηνη άδεια παραμονής.

«Η συγκυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου μετατρέπει την Ελλάδα σε μαγνήτη προσέλκυσης παράνομων μεταναστών στη χώρα» τόνισε ο κ. Σαμαράς επισημαίνοντας ότι οι επιπτώσεις για την κοινωνική συνοχή, την ασφάλεια των πολιτών, την οικονομία και τον τουρισμό θα είναι καταστροφικές και επιπλέον θα υπάρχουν και συνέπειες στη σχέση μας με την Ευρώπη.

«Δυστυχώς οι χειρότερες προβλέψεις μας επαληθεύονται. Τους καλούμε να ανατρέψουν αμέσως την ανεύθυνη αυτή απόφαση», καταλήγει στη δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς.

Οι πληροφορίες για τα κέντρα κράτησης

Ο τηλεοπτικός σταθμός Σκάι επικαλέστηκε  έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών και σύμφωνα με αυτό όσοι αλλοδαποί εισέρχονται στα υδάτινα και τα χερσαία σύνορα της χώρας μας δεν θα συλλαμβάνονται, αλλά θα τούς δίδεται χαρτί παραμονής για έναν μήνα, αν θέλουν να φύγουν, ενώ αν δε θέλουν θα τους δίδεται άδεια παραμονής έξι μηνών.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή ανοίγουν τα κέντρα κράτησης σε όλη την επικράτεια και όπου υπάρχουν αλλοδαποί θα αφήνονται ελεύθεροι με εξάμηνη άδεια, εκτός αν βαρύνονται με ποινικά αδικήματα.

Όπως υποστηρίζει ο τηλεοπτικός σταθμός, το έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών  που εστάλη σε όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες με άμεση ισχύ και δίνει εντολή όλοι οι νεοεισερχόμενοι αλλοδαποί που θα  συλλαμβάνονται στα σύνορα, μετά τις διαδικασίες ταυτοποίησης δεν θα κρατούνται αλλά θα τους επιδίδεται απόφαση απέλασης, με προθεσμία αναχώρησης 30 ημέρες.

Εφόσον περάσουν οι 30 μέρες και δεν έχουν αποχωρήσει από τη χώρα, θα εκδίδονται εις βάρος τους αποφάσεις επιστροφής που θα αναβάλλονται για έξι μήνες.

Για τους ήδη κρατούμενους σε κέντρα κράτησης -και εφόσον εις βάρος τους δεν συντρέχουν άλλοι λόγοι δημόσιας τάξης και ασφάλειας- θα αφήνονται ελεύθεροι.

Ελεύθεροι θα αφεθούν οι αιτούντες άσυλο και οι ευάλωτες ομάδες ενώ για τους ανήλικους θα επισπευσθούν οι διαδικασίες μεταφοράς τους σε δομές φιλοξενίας, αναφέρει ο τηλεοπτικός σταθμός και προσθέτει πως δεν θα αφεθούν ελεύθεροι όσοι υπόκεινται σε διαδικασία απέλασης και όσοι έχουν κατηγορηθεί για παραβάσεις του Ποινικού Κώδικα και παρουσιάζουν έντονη και συστηματική παραβατική συμπεριφορά.

Για όσους δεν έχουν αναχωρήσει από την Ελλάδα μέχρι την παρέλευση της εξάμηνης αναβολής, θα ακολουθήσει νεώτερη διαταγή.

Αντιδράσεις από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων

Εν τω μεταξύ την αντίδρασή της στo άνοιγμα των κέντρων κράτησης εκφράζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνοριακών Φυλάκων (Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ).

«Με σημερινή διαταγή του Αρχηγείου και του Αρμόδιου Κλάδου, διατάσσεται “ουσιαστικά” η πλήρης εκκένωση των κέντρων, η απελευθέρωση με υπηρεσιακά σημειώματα εξάμηνης διάρκειας όλων των αλλοδαπών που κρατούνταν με το αιτιολογικό της παράνομης εισόδου, αλλά κυρίως  η μη   κράτηση   κανενός   που στο μέλλον θα εισέρχεται παράνομα στη χώρα.  Αντιθέτως η επτάμηνη ουσιαστικά νομιμοποίησή τους – αφού ταυτοποιηθούν –  θα  τους καθιστά ισότιμους πολίτες στη χώρα μας» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ.

Η Π.Ο.ΣΥ.ΦΥ «κρούει τον κώδωνα του κινδύνου» καθώς όπως λέει η Ελλάδα μετά από αυτές τις εξαγγελίες, το αμέσως επόμενο διάστημα, αναμένεται  να «υποδεχθεί» χιλιάδες παράνομους μετανάστες.

Η Κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει το ζήτημα ώριμα, με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα,  διασφαλίζοντας όμως πρώτιστα την  ασφάλεια της κοινωνίας, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.