Ειδησεογραφικό site

Σακελλαρίδης: Θα μπορούσα κι εγώ να πω ανεύθυνη τη Γερμανία

52

«Λυπάμαι για τους Έλληνες», δήλωσε σε συνέντευξή του στη Γερμανική Ραδιοφωνία ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ο οποίος έκανε λόγο για «ανεύθυνη» συμπεριφορά εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά» απάντησε λέγοντας πως «θα μπορούσα να απαντήσω και εγώ ότι η συμπεριφορά της Γερμανίας είναι ανεύθυνη». «Το ποιος είναι ανεύθυνος και ποιος είναι υπεύθυνος είναι υποκειμενικό. Δεν θέλω όμως να ανταλλάξουμε χαρακτηρισμούς» είπε.

Σε ό,τι αφορά στα περί πόκερ που ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ο κ. Σακελλαρίδης ανέφερε: «Θέλουμε λύση σε πολιτικό επίπεδο, δεν το βλέπουμε σαν πόκερ, ούτε μπλοφάρουμε».

Ο κ. Σακελλαρίδης έδωσε μια γεύση του κλίματος που επικράτησε στις συζητήσεις των τεχνικών κλιμακίων λέγοντας ότι «η καταγραφή αυτή (για την εξεύρεση σημείων συμφωνίας και διαφωνίας) δεν έχει βοηθήσει πολύ τη σημερινή συζήτηση». Όπως είπε, «υπήρξαν εμμονές πάνω στις οποίες οι δικοί μας εκπρόσωποι δεν μπήκαν στη διαδικασία να τα συζητήσουν».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ακόμα πως επιθυμία της κυβέρνησης είναι να κλείσει το συντομότερο η συμφωνία με τους εταίρους, ούτως ώστε να αρχίσουν και οι νομοθετικές πρωτοβουλίες.

«Δεν μας αρέσει να τραβάμε το σκοινί, αλλά δεν μπορεί να τελειώσει η διαπραγμάτευση αν δεν υπάρξει αμοιβαία επωφελής συμφωνία. Πρέπει να μπει ένα τέλος στον παραλογισμό» είπε χαρακτηριστικά και ξεκαθάρισε πως η κυβέρνηση βρίσκεται σε διαρκείς διαβουλεύσεις με ευρωπαίους εταίρους και αρχηγούς κρατών καθώς «το πρόβλημα δε λύνεται σε επίπεδο τεχνοκρατών με στόχο να βρεθεί λύση σε πολιτικό επίπεδο».

Τα σχόλια είναι κλειστά.