Ειδησεογραφικό site

Σακελλαρίδης: Η συμφωνία για παράταση δεν θα πάει στη Βουλή

41

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, μίλησε στο ραδιόφωνο του Real και μεταξύ άλλων δήλωσε ότι «μπορεί να μην πάρει την κοινοβουλευτική έγκριση, (σ.σ. το πρόγραμμα παράτασης) ο πρωθυπουργός όμως είναι αποφασισμένος να ανοίξει αυτό το ζήτημα στη βουλή με τον ίδιο να παρουσιάζει τη συμφωνία».
Επίσης είπε ότι «Δεν φοβόμαστε το διάλογο, είναι ένα σημαντικό βήμα για να μπούμε σε μια νέα εποχή», και διευκρινίσε ότι «δεν αποφεύγουμε ψηφοφορία επειδή φοβόμαστε αντιδράσεις. Ο λόγος που επιλέγουμε να μην έρθει η συμφωνία για κύρωση σχετίζεται με το ότι πρόκειται για παράταση μιας υφιστάμενης δανειακής σύμβασης, η συζήτηση όμως θα είναι ανοιχτή και διαφανής».
Σχετικά με την αποπληρωμή των υποχρεώσεων του Μαρτίου και το ενδεχόμενο πιστωτικού γεγονότος, τόνισε πως «δεν πρέπει να ανησυχεί η κοινή γνώμη» και πρόσθεσε «έχουμε προωθήσει λύσεις και για αποπληρωμή προς το ΔΝΤ και για όλες τις υποχρεώσεις μας. Αυτή τη βδομάδα θα έχουμε και εκδόσεις εντόκων γραμματίων του ελληνικού δημοσίου και δεν θα υπάρξει πρόβλημα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.