Ειδησεογραφικό site

Σάλος για «σκληρό» και «εμετικό» ριάλιτι σόου που εκμεταλλεύεται φτωχές οικογένειες

53

Παρόλο που στην ιστορία της αμερικανικής – και παγκόσμιας – τηλεόρασης έχουν κάνει την εμφάνισή τους πολλά κακόγουστα ριάλιτι σόου που «φλερτάρουν» με τον εξευτελισμό, ένα νέο πρόγραμμα που έκανε πρεμιέρα την περασμένη εβδομάδα στο δίκτυο CBS διεκδικεί επάξια τον τίτλο της πιο αδίστακτης εκπομπής του συγκεκριμένου είδους.

Μέχρι σήμερα, τα ριάλιτι σόου εξέθεταν στα μάτια του κοινού τις πιο προσωπικές στιγμές των παικτών τους, τους ωθούσαν σε πράξεις που δεν θα έκαναν υπό διαφορετικές συνθήκες και προέβαλλαν τις ρομαντικές στιγμές τους για να εξασφαλίσουν υψηλά νούμερα τηλεθέασης.

Αυτό που κάνει τη συγκεκριμένη εκπομπή να ξεχωρίζει, και μάλιστα με τον χειρότερο τρόπο, είναι ότι αναγκάζει ανθρώπους που ζουν στη φτώχεια και την εξαθλίωση να επιλέξουν ανάμεσα στην δική τους ευτυχία ή την ευτυχία συναθρώπων τους με παρόμοια ή σοβαρότερα προβλήματα. Σε κάθε οικογένεια που παλεύει να τα βγάλει πέρα δίνεται ένας χαρτοφύλακας με 101.000 δολάρια και τους παρουσιάζεται το εξής δίλημμα: Θα κρατήσουν τα λεφτά ή θα δώσουν ένα μεγάλο μέρος τους σε μία άλλη οικογένεια με σοβαρά προβλήματα;

Την προβολή του πρώτου επεισοδίου του ριάλιτι σόου ακολούθησε χείμαρρος αντιδράσεων για την απόφαση του CBC να βγάλει στον αέρα ένα τέτοιο πρόγραμμα. Διαβάστε παρακάτω μερικά από τα σχόλια των εξαγριωμένων τηλεθεατών: «Αγαπητό CBS, το ριάλιτι σόου The Briefcase που εκμεταλλεύεται χρεωμένες οικογένειες προφανώς δημιουργήθηκε από κάποιον ψυχοπαθή. Είναι σκληρό και εμετικό», «Πρόκειται για το πιο ανήθικο σόου που έχει παιχτεί ποτέ στην τηλεόραση», «Η εκπομπή φέρνει στην επιφάνεια τη διεστραμμένη σχέση της Αμερικής με τους φτωχούς της», «Καλή ιδέα, ας βάλουμε φτωχούς ανθρώπους να τρώγονται σαν τα σκυλιά για χρήματα που έχουν απεγνωσμένα ανάγκη».

Τα σχόλια είναι κλειστά.