Ειδησεογραφικό site

Ρήγας: Εκτός γραμμής η δήλωση Γρηγοράκου για εκλογές «προ των πυλών»

35

Με το «γάντι» αδειάζει ο γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Λεωνίδα Γρηγοράκο αναφορικά με τις δηλώσεις του περι εκλογών προ των πυλών.

Ο κ. Ρήγας σε δηλώσεις του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 9.84 ξεκαθάρισε ότι οι απόψεις Γρηγοράκου δεν αποτελούν «εκτίμηση του ΠΑΣΟΚ» και πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ ξεκαθάρισε ότι η εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας θα γίνει κατά τα συνταγματικά προβλεπόμενα, άρα τον Φεβρουάριο».

«Ένα μήνα πριν λήξει η θητεία του Προέδρου της Δημοκρατίας, που λήγει στις 15 Μαρτίου. Επομένως, ο χρόνος που μεσολαβεί από τώρα μέχρι την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας προσφέρεται για να κάνουμε αυτά τα οποία έχουμε υποσχεθεί. Υπάρχει συγκεκριμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση και όταν έρθει εκείνη η ώρα, θα προταθεί και το πρόσωπο του υποψήφιου Προέδρου της Δημοκρατίας και επ’ αυτού θα τοποθετηθούν όλοι οι βουλευτές. Κανένας, λοιπόν, δεν μπορεί να ξέρει από τώρα, εάν οι συνθήκες και το πρόσωπο που θα προταθεί επιτρέπουν τη συγκέντρωση 180, επιπλέον ή λιγότερων ψήφων. Επομένως, σε καμία περίπτωση δεν είναι εκτίμηση του ΠΑΣΟΚ. Αν θέλετε την εκτίμησή μου, θα εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή και επομένως το ενδεχόμενο εκλογών απομακρύνεται», είπε και πρόσθεσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κανένας αιφνιδιασμός εκ μέρους της κυβέρνησης.

«Τουλάχιστον δεν είναι πρόθεση του ΠΑΣΟΚ. Αν κατάλαβα καλά όμως, ο κ. Γρηγοράκος είπε ότι είναι δύσκολο να εκλεγεί Πρόεδρος. Δεν ξέρω αν χρησιμοποίησε τη λέξη «αδύνατο»…», σημείωσε.

Συνέχισε, μάλιστα, για το ίδιο θέμα λέγοντας πως όσα είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας αποτελούν «μια αυτοεπιβεβαιούμενη προφητεία».

«Προφανώς, το εάν είναι πολύ δύσκολο να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι μια προσωπική εκτίμηση του κ. Γρηγοράκου, την οποία σέβομαι. Θα μπορούσα και έχω και εγώ την ίδια. Επομένως, είπε το αυτονόητο. Εάν δεν εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας, όλοι γνωρίζουμε ότι η μοναδική λύση είναι η προσφυγή στις κάλπες. Αντίθετα, εγώ πιστεύω ότι δεν θα προκύψει κανένα πρόβλημα μέχρι τον Φεβρουάριο και από εκεί και έπειτα η κυβέρνηση θα παρουσιάσει -ενώπιον του ελληνικού λαού- και τον υποψήφιο Πρόεδρο που θεωρώ ότι θα πρέπει να συγκεντρώνει όλες τις αρετές και τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει ένας Πρόεδρος της Δημοκρατίας και θα παρουσιάσει επίσης και μια συγκεκριμένη συμφωνία για την πορεία της χώρας από εδώ και πέρα», σημείωσε.

Ο γραμματέας αναφέρθηκε και στην επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΟ, χαρακτηρίζοντας τις παρεμβάσεις του κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη «εκτός τόπου και χρόνου».

«Όποιος είναι στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και της κυβέρνησης έχει έναν παραπάνω λόγο να μετράει καλά τα λόγια του. Δηλαδή, αν δεν αρέσει σε κάποιον να υπηρετεί εκ μέρους ενός κόμματος μια κυβέρνηση, η οποία -κατά την άποψή του- δεν έχει πρόγραμμα και σχέδιο, δεν ξέρω τι κάνει μέσα σε αυτήν την κυβέρνηση», είπε χαρακτηριστικά, ενώ στην ερώτηση εάν προτείνει στον κ. Χρυσοχοΐδη να παραιτηθεί απάντησε: «Δεν προτείνω τίποτα. Είμαστε όλοι μεγάλα παιδιά και έχουμε ωριμάσει αρκετά. Οι δύσκολες συνθήκες μας ωρίμασαν ακόμα περισσότερο. Κάποιοι, όμως, φαίνεται ότι ζουν στους παλιούς καλούς καιρούς, όταν υπήρχαν αυτές οι επετηρίδες, που έφτιαχναν οι ίδιοι…».

Τα σχόλια είναι κλειστά.