Ειδησεογραφικό site

Π. Μέισον: Θα ταρακουνήσει την Ευρώπη ο Τσίπρας;

32

Ο Αλέξης Τσίπρας μπορεί να «ταρακουνήσει» την Ευρώπη με τη σημερινή του ομιλία στην ελληνική Βουλή, όπως αναφέρει στο blog του ο γνωστός δημοσιογράφος του Channel 4, Πολ Μέισον.

Ο κ. Μέισον εκτιμά ότι κανείς δεν έχει γνώση του τι θα πει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Αλλά φαίνεται ότι έχει τρεις επιλογές: προκήρυξη πρόωρων εκλογών ή δημοψηφίσματος ή να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Όπως αναφέρει «οι Έλληνες είναι νευρικοί. Ο κόσμος έχει κουραστεί από την αβεβαιότητα και είναι απόλυτα διχασμένος για το τι θα πρέπει να κάνει η κυβέρνηση. Το 50% των Ελλήνων – βάσει πρόσφατης δημοσκόπησης – τάσσεται υπέρ μίας συμφωνίας, ακόμη και εάν αυτή θα παραβιάζει τις «κόκκινες γραμμές» του ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχει, όμως, και ένα 41% που καλεί την κυβέρνηση να συγκρουστεί με την Ευρωζώνης. Αυτό το 41% μπορεί να ψηφίσει τον ΣΥΡΙΖΑ εάν γίνουν νέες εκλογές και να του δώσει την απόλυτη πλειοψηφία», υπογραμμίζει ο Βρετανός δημοσιογράφος.

Προσθέτει ακόμη ότι το μεγάλο πρόβλημα για τους πιστωτές της Αθήνας είναι ότι ακόμη και εάν πέσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, η αντιπολίτευση – δηλαδή ΝΔ και ΠΑΣΟΚ – δεν διαθέτουν ικανά ποσοστά ώστε να σχηματίσουν κυβέρνηση.

Η «μάχη» της Ζωής Κωνσταντοπούλου

Στο άρθρο του κ. Μέισον πραγματοποιείται και αναφορά στην πρόεδρο της Βουλής, Ζωή Κωνσταντοπούλου και στις ενέργειές της σχετικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις, αλλά και τη σύστασης της Επιτροπής Αλήθειας για το Χρέος.

«Ενώ ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης και οι εταίροι προσπαθούν να προχωρήσουν σε μείωση του ελληνικού χρέους η κα Κωνσταντοπούλου εργάζεται ώστε να το ανακηρύξει μη υπαρκτό», ενώ αναφορικά με τις γερμανικές αποζημιώσεις τονίζεται ότι «έχοντας τη βοήθεια ειδικών, η κα Κωνσταντοπούλου υποστηρίζει ότι η Γερμανία οφείλει στην Ελλάδα 350 δισ. ευρώ από πολεμικές αποζημιώσεις».

ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.