Ειδησεογραφικό site

Πωλ Μέισον: Ο μεγαλύτερος εχθρός της Ελλάδας είναι ο Ραχόι -Τα 2 στρατόπεδα και η μέθοδος “Σαμσών”

52

Μία αποκαλυπτική εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη έδωσε ο δημοσιογράφος Πωλ Μέισον που αποκάλυψε πρώτος την ύπαρξη του εγγράφου Μοσκοβισί για το οποίο μίλησε ο Βαρουφάκης και αρνήθηκαν οι Βρυξέλλες. «Πολιτικοί όπως ο Τσίπρας, ο Βαρουφάκης, ο Λαφαζάνης και η Δούρου δεν ήρθαν στην πολιτική για να παραδοθούν, ο ΣΥΡΙΖΑ αν φύγει θα χτυπήσει τόσο δυνατά την πόρτα που θα καταρρεύσει το οικοδόμημα του ευρώ» προειδοποιεί ενώ κάνει και μία τοποθέτηση «βόμβα»: «δεν είναι η Μέρκελ ο «εχθρός», αυτή προσπαθεί να τα συμβιβάσει. Εχθρός είναι ο Ραχόι και μία ομάδα πολιτικών και επιχειρηματιών που θέλουν τη συντριβή της πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ». Τι αποκάλυψε ο γνωστός δημοσιογράφος του Channel 4 στην εκπομπή «360 μοίρες» της Σοφίας Παπαϊωάννου στον Alpha.

Ο Πωλ Μέισον, ο δημοσιογράφος του βρετανικού Channel 4, ο οποίος έλαβε τα έγγραφα του Πιερ Μοσκοβισί, μίλησε στην Σοφία Παπαϊωάννου, και την εκπομπή “360 μοίρες του Alpha για το παρασκήνιο και το πώς έφτασαν στα χέρια του τα drafts του Eurogroup της Δευτέρας.

«Αργά το βράδυ της Δευτέρας, έλαβα μέσω «διαρροής», ουσιαστικά δύο εκδοχές του συγκεκριμένου εγγράφου που βγήκε από τη διαδικασία με τον κ. Μοσκοβισί», ανέφερε ο Βρετανός δημοσιογράφος και συμπλήρωσε: «Έπειτα από 20 λεπτά μελέτης και έρευνας για το αν είναι γνήσια, έλαβα την πιο πρόσφατη εκδοχή που έχει τον τίτλο: “Προσχέδιο 15ης Φεβρουαρίου, Κλείσιμο συμφωνίας.” Το έχω στο iPad».

Στη συνέχεια, ο Πολ Μέισον τονίζει ότι: «Ήταν μία μεγάλη αλλαγή και αποδεικνύει ότι το έγγραφο είναι υπαρκτό και ότι οι δύο πλευρές είχαν πραγματικά έρθει αρκετά κοντά.».

«Γιούνκερ, Μοσκοβισί και γαλλική κυβέρνηση θέλουν συμφωνία με το ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει όμως και μία άλλη πτέρυγα στην ΕΕ που θέλει να επιβάλλει δύο πράγματα: είτε την ολοκληρωτική κατάρρευση του προγράμματος ΣΥΡΙΖΑ είτε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», είπε ακόμα ο Μέισον.

«Επιχειρηματίες, επενδυτές και δημοσιογράφοι ρισκάρουν τη φήμη τους υποστηρίζοντας μία ιδέα που θεωρώ φαντασίωση ότι ο Τσίπρας θα κάνει στροφή 180 μοιρών και θα παραδοθεί. Δεν καταλαβαίνουν την ελληνική πραγματικότητα, ότι είναι μία πρωτόγνωρη, άγνωστη εμπειρία να υπάρχει αριστερή κυβέρνηση σε μία χώρα όπως η Ελλάδα. Είναι σαν να παίζει μία μικρή τοπική ομάδα εναντίον της Ρεάλ Μαδρίτης», πρόσθεσε.

«Η προηγούμενη κυβέρνηση δεν αντιστεκόταν καθόλου στις Βρυξέλλες», ανέφερε ο Paul Mason, ενώ εκτίμησε ότι είναι μία από τις πιο σκληρές διαπραγματεύσεις που έχει δει ποτέ.

Σχολιάζοντας τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις είπε ότι «η πίεση πέφτει στις Βρυξέλλες και τη Φρανκφούρτη γιατί όσοι διοικούν στο ΣΥΡΙΖΑ και την ελληνική κυβέρνηση δεν μπήκαν στην πολιτική για να καταρρεύσουν. Το λέω συνέχεια σε δημοσιογράφους που δεν γνωρίζουν τον Τσίπρα, το Βαρουφάκη, το Λαφαζάνη και τους άλλους, όπως τη Δούρου. Δεν μπήκαν στην πολιτική για να παραδοθούν».

Σε ερώτηση για το αν θα γίνει κάτι αντίστοιχο με ότι συνέβη στην Κύπρο, ο Πωλ Μέισον είπε: «Ελπίζω να μην γίνει ότι έγινε στην Κύπρο, αλλά αν φτάσουν τα πράγματα εκεί, πρέπει να ξέρετε κάτι. Τότε όλη η πίεση είχε πέσει στην Κύπρο, τώρα η πίεση θα πέσει στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, αυτή είναι η διαπραγματευτική τους θέση αλλά και οι Έλληνες έχουν εξίσου σκληρή διαπραγματευτική θέση και μου εξήγησαν ότι την αποκαλούν «στρατηγική Σαμσών». Θα δώσουμε μάχη για να μείνουμε στο ευρώ και θα κλείσουμε τελευταίοι την πόρτα αλλά αν φύγουμε θα χτυπήσουμε την πόρτα τόσο δυνατά που όλο το οικοδόμημα θα καταρρεύσει. Αυτή είναι η διαπραγματευτική θέση των Ελλήνων. Δεν είναι θεωρία των παιγνίων αλλά είναι μία σκληρή θέση».

Τελειώνοντας τη συνέντευξή του στη Σοφία Παπαϊωάννου έκανε και μία τοποθέτηση -«βόμβα» λέγοντας ότι η Μέρκελ δεν είναι αυτή τη στιγμή ο μεγαλύτερος «εχθρός» της Ελλάδας.

«Η Μέρκελ είναι αυτή που προσπαθεί να τους ενώσει όλους, για να υπάρξει συμφωνία. Ξέρω ότι πολλοί στην Ελλάδα αντιπαθούν τη Μέρκελ αλλά θα έπρεπε να ξέρουν ότι από όσα είδα και στην τελευταία Σύνοδο Κορυφής, ο μεγαλύτερος αντίπαλός σας είναι ο Ραχόι, ο Ισπανός Πρωθυπουργός. Αυτός πιέζει για να συνθλιβεί ο ΣΥΡΙΖΑ για προφανείς λόγους: θα υποστεί ολοκληρωτική ήττα σε 9 μήνες στις εθνικές εκλογές», είπε χαρακτηριστικά ο Πωλ Μέισον.

Δείτε το απόσπασμα από τη συνέντευξη του Πωλ Μέισον στον Alpha:


Πολ Μέισον: Το έγγραφο είναι υπαρκτό από Enikos_gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.