Ειδησεογραφικό site

Πρωτοσέλιδο στους FT: Συμφωνία πριν τη Σύνοδο θέλουν οι ηγέτες της ΕΕ

31

Επίτευξη οριστικής συμφωνίας Ελλάδας-ΔΝΤ-Κομισιόν-ΕΚΤ σήμερα, πριν τη Σύνοδο Κορυφής, φέρονται να επιζητούν οι ηγέτες της ΕΕ, όπως μεταδίδουν οι Financial Times στο σημερινό τους πρωτοσέλιδο.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής στις Βρυξέλλες αποφασισμένος να εξασφαλίσει μία συμφωνία με τους δανειστές: Είναι διατεθειμένος να παρουσιάσει νέα, έστω και επώδυνα μέτρα, ώστε να καλύψει το δημοσιονομικό κενό, για το οποίο πιέζεται από τους δανειστές, αλλά υπό έναν όρο: η συμφωνία θα έχει σοβαρά στοιχεία βιωσιμότητας, θα μπορεί να σταθεροποιεί δηλαδή και να δίνει προοπτική στην ελληνική οικονομία για να βγει από την κρίση μεσοπρόθεσμα.

Μπαράζ συναντήσεων

Με ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού έγινε γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει  συναντήσεις, με τους κορυφαίους παράγοντες των θεσμών, καθώς ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ, έχει συγκαλέσει συνάντηση στην οποία θα συμμετέχουν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ,  η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ. Η συγκεκριμένη συνάντηση θα λάβει χώρα στις 12:00 (ώρα Ελλάδος).

Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον κ. Ντ. Τουσκ, ενώ το απόγευμα θα συμμετέχει στην άτυπη συνάντηση των ηγετών των χωρών της Ευρωζώνης [Eurozone Summit] με θέμα την Ελλάδα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.