Ειδησεογραφικό site

Παπούλιας: Υποφέρουμε, το ξέρω -Θα ξεπεράσουμε την κρίση, δεν θα μας νικήσει

55

Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια πραγματοποιήθηκε σήμερα η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Ήταν η τελευταία παρέλαση που παρακολούθησε ο Κάρολος Παπούλιας ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και η συναισθηματική του φόρτιση ήταν λογική.

Στις 10:30 σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού και στη συνέχεια παρακολούθησε την παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στην παραλιακή λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου.Κάρολος Παπούλιας: Η κρίση δε θα μας νικήσει

Θα ξεπεράσουμε την κρίση

Μήνυμα στον ελληνικό λαό έδωσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με αφορμή τις δηλώσεις του για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. «Εύχομαι με ενότητα, αλληλεγγύη και αγάπη ο ένας στον άλλο να ξετυλίξουμε τις αρετές εκείνες που ξετύλιξαν εκείνοι που σκοτώθηκαν στα αλβανικά βουνά. Θα ξεπεράσουμε την κρίση, δεν θα μας νικήσει. Υποφέρουμε το ξέρω, πρέπει να δώσουμε τη μάχη για να την ξεπεράσουμε και ελπίζω ότι θα την ξεπεράσουμε».

Δ. Αβραμόπουλος: Η Ελλάδα είναι όρθια και περήφανη

Ισχυρό παράγοντα σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή χαρακτήρισε την Ελλάδα ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Δ. Αβραμόπουλος, σε δηλώσεις του μετά την στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη.

«Είναι μία μέρα, όμως, που γυρνάμε όχι μονάχα τις μνήμες πίσω, αλλά κοιτάμε με αισιοδοξία το μέλλον. Η Ελλάδα, πέρα και πάνω από την κρίση, παραμένει ένας από τους ισχυρότερους παράγοντες σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή μας, η οποία και πάλι δοκιμάζεται», τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Επεσήμανε παράλληλα ότι οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις αποτελούν «εγγυητή της ασφάλειας και της ανεξαρτησίας της Ελλάδος» και πρόσθεσε πως η «εντυπωσιακή παρέλαση» που διεξήχθη «δείχνει ότι το εθνικό αμυντικό μας σύστημα είναι πάντοτε έτοιμο να ανταποκριθεί στην υπέρτατη αποστολή».

Υπογράμμισε τέλος πως ο ελληνικός λαός πρέπει να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος, καθώς οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις «εκτελούν στο ακέραιο το καθήκον τους και είναι πάντοτε έτοιμες». «Στέλνουμε ένα μήνυμα προς ολόκληρο τον κόσμο, προς την ευρύτερη γειτονιά μας και προς τους Έλληνες σε κάθε γωνιά του πλανήτη: ότι η Ελλάδα είναι όρθια, περήφανη, με κύρος, αξιοπρέπεια, αυτοπεποίθηση και δύναμη», κατέληξε.

Η αστυνομία σχεδίασε αυξημένα μέτρα παρόμοια με τα περσινά, απαγορεύοντας στους πολίτες να παρακολουθήσουν την παρέλαση σε μικρή απόσταση από την εξέδρα των επισήμων.

Επί ποδός 2.000 αστυνομικοί για την παρέλαση των στρατιωτικών τμημάτων.

Φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η εξέδρα των επισήμων ήταν αποκλεισμένη σε μεγάλη απόσταση και οι Θεσσαλονικείς αναγκάστηκαν να παρακολουθήσουν την παρέλαση κυρίως στην αρχή και στο τέλος της.

Στα σημεία αποκλεισμού είχαν  τοποθετηθεί κάγκελα, ενώ περιφρουρούνται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

Για πρώτη φορά φέτος εκτός από τα στρατιωτικά τμήματα και τα πολεμικά αεροσκάφη παρέλασαν και οι σκύλοι του Στρατού που είναι ειδικά εκπαιδευμένοι για τη φύλαξη των στρατοπέδων.

Οι στρατιωτικοί σκύλοι ανήκουν στο Γ’ Κτηνιατρικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης που εδρεύει στο στρατόπεδο «Γ. Μακρή» στη Θέρμη.

Η μαθητική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη έγινε την παραμονή της εθνικής επετείου, τη Δευτέρα, στις 11 το πρωί, στην οδό Τσιμισκή και την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Γιώργος Ορφανός.

Τα σχόλια είναι κλειστά.