Ειδησεογραφικό site

«Λίμνη» το Μοναστηράκι από την ισχυρή νεροποντή – Σοβαρά προβλήματα σε όλους τους δρόμους της Αττικής (Φωτο)

60

«Βούλιαξε» το Μοναστηράκι από την ισχυρή νεροποντή που έπληξε το μεσημέρι της Πέμπτης την Αθήνα. Τα στενά δρομάκια της περιοχής, που είναι από τις πιο τουριστικές περιοχές της πρωτεύουσας, μετατράπηκαν σε ποτάμια, καθώς το νερό έπεφτε με απίστευτη ορμή.

Οι εικόνες που κατέγραψαν περαστικοί είναι χαρακτηριστικές και δείχνουν τον αγώνα των καταστηματαρχών να προστατέψουν τις περιουσίες τους από τον απρόσμενο… κατακλυσμό!

Όπως φαίνεται και στις εικόνες, ένας από τους πιο κεντρικούς δρόμους στο Μοναστηράκι, η οδός Ηφαίστου, είναι κυριολεκτικά αδιάβατος, ενώ η ορμή του νερού είναι τόσο δυνατή που παρασύρει ακόμα και τους κάδους σκουπιδιών σαν… καρυδότσουφλα!

Νωρίτερα, ισχυρή βροχή, ακόμα και χαλάζι έπεσε σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ από τις 3 το μεσημέρι έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Πειραιώς, στο ύψος της Χαμοστέρνας.

Η πυροσβεστική έχει δεχθεί περί τις 20 κλήσεις για απάντληση υδάτων, κυρίως στα βόρεια προάστια.

Σε ποτάμι μετατράπηκε λίγο μετά το μεσημέρι η οδός Μεσογείων καθώς και άλλοι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας, ύστερα από ισχυρή νεροποντή που έπεσε στην πρωτεύουσα.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία είχε προειδοποιήσει για την μεταβολή των καιρικών συνθηκών, κάτι που όμως, σύμφωνα πάντα με την ίδια, δεν πρόκειται να διαρκέσει πολύ, αφού ο καιρός αναμένεται να είναι πάλι καλός και μάλιστα ενόψει του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος.

Ωστόσο η ισχυρή βροχή που εκδηλώθηκε έφερε προβλήματα, ιδιαίτερα στις μετακινήσεις και ποιο πολύ στους οδηγούς των ι.χ αυτοκινήτων, αφού το νερό που έπεσε, δυσχέραινε την ομαλή διεξαγωγή της κίνησης σχεδόν σε όλους τους κεντρικούς δρόμους.

Κυκλοφοριακά προβλήματα έχουν προκληθεί και σε όλο το λεκανοπέδιο της Αθήνας από την έντονη καταιγίδα, καθώς παρατηρείται αυξημένη κίνηση σε όλους τους δρόμους.

Ακόμη, η Πυροσβεστική έχει χρειαστεί να επέμβει σε τρεις περιπτώσεις για κοπές δένδρων.

Παράλληλα έχουν προκληθεί και μικροπροβλήματα στην ηλεκτροδότηση σε Μελίσσια, Βριλήσσια, Πεντέλη και Αγία Παρασκευή.

Τα συνεργεία του ΔΕΔΗΕ είναι ήδη κινητοποιημένα και οι βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης αποκαθίστανται.

Ενδεικτικό για το τι επικράτησε είναι οι φωτογραφίες από την Οδό Μεσογείων κοντά στο ύψος της Κεταχάκη.

 

IMG_1523

 

IMG_1529IMG_1528IMG_1527IMG_1526IMG_1521IMG_1520IMG_1519IMG_1518

Τα σχόλια είναι κλειστά.