Ειδησεογραφικό site

Πορεία 35 χλμ. στη Ν. Κορέα για τα θύματα του ναυαγίου Sewol

58

Έχοντας ξυρίσει τα κεφάλια τους, κρατώντας φωτογραφίες των θυμάτων του ναυαγίου του Sewol και φορώντας λευκά ρούχα, που συμβολίζουν το πένθος στη Νότια Κορέα, εκατοντάδες άτομα ξεκίνησαν σήμερα μία πορεία 35 χιλιομέτρων, ζητώντας να γίνει ανεξάρτητη έρευνα για την τραγωδία. Περισσότεροι από 200 συμμετέχουν στην πορεία, που ξεκίνησε από από την πόλη Ανσάν και θα καταλήξει στη Σεούλ. Στην πλειοψηφία τους είναι γονείς μαθητών που έχασαν τη ζωή τους στο ναυάγιο πέρυσι τον Απρίλιο.

Το Sewol βυθίσθηκε στις 16 Απριλίου 2014 στα ανοικτά του νότιου νησιού Τζίνγκο ενώ μετέφερε 476 επιβάτες και μέλη του πληρώματος. Από τα 304 θύματα, οι 250 ήταν μαθητές γυμνασίου που σπούδαζαν στο ίδιο σχολείο. «Σχεδόν ένας χρόνος πέρασε από την τραγωδία, όμως η πρόεδρος δεν τήρησε την υπόσχεσή της. Πηγαίνουμε στη Σεούλ για να μάθουμε νέα», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο ο Σουν Μιεόνγκ-Σαν, ένας εκπρόσωπος των οικογενειών.



Οι οικογένειες διαδήλωσαν επανειλημμένα στη διάρκεια της περασμένης χρονιάς, ζητώντας να συναντηθούν με την πρόεδρο της χώρας και καλώντας την να τηρήσει την υπόσχεσή της ότι οι έρευνες θα συνεχισθούν για να βρεθούν οι σοροί όλων των αγνοουμένων.


korea
Έπειτα από μήνες πολιτικών διενέξεων, το νοτιοκορεατικό κοινοβούλιο ψήφισε τον Νοέμβριο τη δημιουργία μιας ανεξάρτητης ερευνητικής επιτροπής για το ναυάγιο του οχηματαγωγού Sewol. Ωστόσο, οι οικογένειες των νεκρών ή αγνοουμένων επιβατών κατηγορούν την κυβέρνηση ότι επιδιώκει να επηρεάσει το έργο της επιτροπής τοποθετώντας κυβερνητικούς αξιωματούχους σε θέσεις-κλειδιά στην 17μελή επιτροπή.



somalia-2

Ο πλοίαρχος του Sewol Λι Τζουν-Σέοκ καταδικάσθηκε τον Νοέμβριο σε κάθειρξη 36 ετών, ενώ τρεις άλλοι αξιωματικοί του πλοίου καταδικάσθηκαν σε ποινές κάθειρξης από 15 ως 30 ετών.

somalia-3

somalia-4

somalia-5

Τα σχόλια είναι κλειστά.