Ειδησεογραφικό site

Απειλούν για άλλη μια φορά οι Σομαλοί ισλαμιστές: Οι πόλεις της Κένυας θα κοκκινίσουν από το αίμα

25

Σομαλοί ισλαμιστές απείλησαν σήμερα να πραγματοποιήσουν και άλλες αιματηρές επιθέσεις στην Κένυα μετά το φόνο σχεδόν 150 ανθρώπων από μαχητές της οργάνωσης στη διάρκεια επίθεσης που πραγματοποίησαν την Πέμπτη σε κενυατικό πανεπιστήμιο.

Τέσσερις ένοπλοι μασκοφόροι της οργάνωσης Σεμπάμπ πραγματοποίησαν επιδρομή πριν από τα χαράματα σε πανεπιστημιούπολη της Γκαρίσα, μια βορειοανατολική πόλη σε απόσταση 200 χλμ. από τα σομαλικά σύνορα, όπου κυνήγησαν και σκότωσαν φοιτητές.

Η οργάνωση αλ-Σεμπάμπ, η οποία είναι σύμμαχος της αλ-Κάιντα, δήλωσε πως η επίθεση αποτελεί αντίποινα για την παρουσία της Κένυας στη Σομαλία και την κακομεταχείριση μουσουλμάνων μέσα στην Κένυα.

«Καμιά προφύλαξη, κανένα μέτρο ασφαλείας δεν θα μπορέσει να εγγυηθεί την ασφάλειά σας, να αποτρέψει μια άλλη επίθεση ή να προλάβει ένα άλλο λουτρό αίματος στις πόλεις σας», αναφέρει η οργάνωση σε μήνυμά της που εστάλη μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Στο μήνυμα, το οποίο απευθύνεται στην κενυατική κοινή γνώμη, η οργάνωση υπόσχεται έναν μακρό και φρικτό πόλεμο, λέγοντας πως οι πόλεις της Κένυας «θα κοκκινίσουν από το αίμα». «Δεν σας είναι αρκετό να αφήνετε την κυβέρνησή σας να ασκεί τις καταπιεστικές πολιτικές της χωρίς να διαμαρτύρεστε, αλλά διευκολύνετε τις πολιτικές τους εκλέγοντάς τους», σημειώνουν οι ισλαμιστές.

Ο απολογισμός των νεκρών από την επίθεση στην πανεπιστημιούπολη της πόλης Γκαρίσα αυξήθηκε σε 148, ανακοίνωσε αργά χθες, Παρασκευή, το βράδυ, ο υπουργός υπουργός Εσωτερικών Τζόζεφ Ενκαϊσέρι.

Η επιδρομή της Πέμπτης ήταν η μεγαλύτερη επίθεση στην Κένυα από το 1998, όταν η αλ-Κάιντα είχε πραγματοποιήσει βομβιαστική επίθεση εναντίον της αμερικανικής πρεσβαίας στην πρωτεύουσα Ναϊρόμπι και σκοτώσει περισσότερους από 200 ανθρώπους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.