Ειδησεογραφικό site

Ποινική δίωξη κατά δύο πρώην προέδρων της «Ολυμπιακά Ακίνητα»

28

Σε βαθμό κακουργήματος οι κατηγορίες κατά ενός πρώην επικεφαλής της κρατικής εταιρείας εκμετάλλευσης των εγκαταστάσεων αλλά και του διαδόχου του νυν βουλευτή της ΝΔ

Μετά τον “ορυμαγδό” καταγγελτικών δημοσιευμάτων στον διεθνή Τύπο αλλά και σε εγχώρια ΜΜΕ το τελευταίο χρονικό διάστημα, ήρθε η σειρά της Δικαιοσύνης ν΄ασχοληθεί με τις ποινικές ευθύνες, που πιθανώς μπορεί να προκύπτουν από την εγκατάλειψη στη μοίρα τους, των “πανάκριβων” εγκαταστάσεων που περιήλθαν στην κατοχή της “Ολυμπιακά Ακίνητα” μετά το τέλος της Ολυμπιάδας του 2004 και παραμένουν ανεκμετάλλευτα για το ελληνικό δημόσιο.

Ποινική δίωξη για κακουργηματική απιστία ασκήθηκε κατά του πρώην προέδρου της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα» Κωνσταντίνου Ματάλα, ενώ για τον διάδοχο του, νυν βουλευτη της ΝΔ Διονύση Σταμενίτη, η δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή με αίτημα να αρθεί η βουλευτική του ασυλία ώστε να κινηθεί η ποινική διαδικασία εναντίον του.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε ύστερα από πολύμηνη έρευνα που διενήργησαν οι εισαγγελείς Σωτήρης Μπουγιούκος και Ελένη Σίσκου, οι οποίοι με βάση τα στοιχεία που συγκέντρωσαν κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι προκύπτουν ευθύνες για τους δυο πρώην επικεφαλής της εταιρείας η όποια είχε αναλάβει την μεταολυμπιακή συντήρηση και χρήση τόσο των σταθερών όσο και των κινητών κατασκευών που χρησιμοποιήθηκαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Η εταιρεία στην οποία πέρασαν όλες οι εγκαταστάσεις, πλην του ΟΑΚΑ, φαίνεται πως δεν μερίμνησε ως όφειλε για την μεταολυμπιακή τους χρήση. Η περαιτέρω έρευνα της υπόθεσης ανατέθηκε σε ειδικό ανακριτή .

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.