Ειδησεογραφικό site

Παυλόπουλος: Για την ανθρωπιά δεν υπάρχουν σύνορα

23

«Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον Άνθρωπο, τον αντιμετωπίζουμε ως Άνθρωπο, με βάση τις αρχές και τις αξίες του ελληνικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού».

Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, από το Ωνάσειο, εκεί όπου μετέβη προκειμένου να επισκεφτεί το μόλις επτά μηνών βρέφος Σύρων προσφύγων από το Κομπάνι, το οποίο υπεβλήθη σε εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς.

Σε δηλώσεις του για το μεταναστευτικό από το Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε πως για την ανθρωπιά δεν υπάρχουν σύνορα και όπως τόνισε, «αυτό πρέπει να γίνει αντιληπτό απ’ όλους τους εταίρους μας και πάνω εκεί μπορεί να βασισθεί η πολιτική του ασύλου της Ευρώπης ολόκληρης», εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα του η ΕΕ θα λάβει το μήνυμα.

«Θέλω να πιστεύω ότι σήμερα, που είναι μια πολύ σημαντική μέρα, το μήνυμα θα ληφθεί από την Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στη συνεδρίαση των υπουργών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και Εσωτερικών των χωρών της Ε.Ε.

Σημειώνεται πως οι γονείς του παιδιού, το οποίο επισκέφτηκε στο Ωνάσειο ο κ. Παυλόπουλος, έφτασαν πρόσφατα στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κω, από την Αλικαρνασσό, με προορισμό το Αμβούργο, όπου επρόκειτο να αναζητήσουν θεραπεία για το παιδί τους.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνομίλησε μαζί τους, ευχήθηκε περαστικά και συνεχάρη το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, καθώς και τη διοίκηση του Ωνασείου Καρδιοχειρουργικού Κέντρου για την περίθαλψη που προσέφεραν.

«Βρίσκομαι εδώ,  όχι μόνο για να συναντήσω τους πρόσφυγες γονείς και το βρέφος που περιέθαλψαν οι γιατροί του Ωνασείου, αλλά γιατί θέλω να αποδώσω αυτό που ανήκει όχι μόνο στους γιατρούς του Ωνασείου, μα και σε όλο το Εθνικό Σύστημα Υγείας, σε όλους τους Έλληνες γιατρούς», είπε και πρόσθεσε: «Γιατί είναι γνωστό ότι αφανώς κάνουν το χρέος τους απέναντι σε όλους τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη, που είναι πρόσφυγες πολέμου και έρχονται στην Ελλάδα,  αναζητώντας από κει και πέρα την πορεία τους στην υπόλοιπη Ευρώπη».

Παράλληλα, τόνισε προς κάθε κατεύθυνση ότι έτσι αντιλαμβάνονται ο Ελληνικός Λαός, οι Έλληνες γιατροί, το καθήκον τους, μέσα στην κρίση που αντιμετωπίζουμε ως Χώρα.  Δεν υπολογίζουμε το πόσο μας λείπουν και εμάς τα μέσα.

«Όταν έχουμε να αντιμετωπίσουμε τον Άνθρωπο, τον αντιμετωπίζουμε ως Άνθρωπο, με βάση τις αρχές και τις αξίες του ελληνικού και του ευρωπαϊκού πολιτισμού», σημείωσε ο κ. Παυλόπουλος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.