Ειδησεογραφικό site

Πατώματα υπό… κατάρρευση στη Βουλή – Η παλαιότητα του κτηρίου κρύβει σοβαρούς κινδύνους

49

Σοβαρά ζητήματα αρχίζει να παρουσιάζει πλέον ανά τακτά χρονικά διαστήματα το κτίριο της Βουλής, κυρίως λόγω της παλαιότητάς του.

Το αποτέλεσμα είναι, όπως γράφει και το SECRET, ένθετο της εφημερίδας Παραπολιτικά, κάθε τρεις και λίγο να χρειάζονται παρεμβάσεις από συνεργεία επισκευών, τα οποία προσπαθούν να «μπαλώσουν» ουσιαστικά τα προβλήματα, αλλά όχι να τα λύσουν, γιατί κάτι τέτοιο είναι δύσκολο σε ένα κτίριο του οποίου ο θεμέλιος λίθος τέθηκε το…1836. Το θέμα είναι ότι γίνεται βαριά καθημερινή χρήση.

Μόλις πριν από λίγες μέρες στο γραφείο όπου στεγάζεται ο Κοινοβουλευτικός Ελεγχος (ιδιαίτερα νευραλγική υπηρεσία), αλλά και στο γειτονικό γραφείο του γενικού διευθυντή του Κοινοβουλίου παρατηρήθηκαν σοβαρά προβλήματα σε σχέση με το παμπάλαιο ξύλινο δάπεδο.

Ο έλεγχος που έγινε έδειξε ότι χρειάζονται πολλά μερεμέτια, που το συνολικό κόστος τους θα πλησιάσει τα 10.000 ευρώ. «Ηρθε η ώρα να δούμε το ζήτημα της μετακόμισης του Κοινοβουλίου σε ένα καινούργιο κτίριο», ακούστηκε να λέει κορυφαίος υπηρεσιακός παράγοντας.

Πηγή: parapolitika.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.