Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Προτάσεις για φοροελαφρύνσεις φέρνει ο Βενιζέλος

47

Το πλαίσιο, όπου θα πρέπει να κινηθούν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ το επόμενο διάστημα, έθεσε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε σύσκεψη το μεσημέρι της Παρασκεύης.

Συγκεκριμένα, το ΠΑΣΟΚ, στο πλαίσιο της συζήτησης για τη μείωση των φορολογικών βαρών, αναμένεται να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και γι’ αυτό, έπειτα από εντολή του κ. Βενιζέλου, θα συνεδριάσει την επόμενη εβδομάδα ο τομέας Οικονομίας, για να συζητηθούν θέματα σχετικά με τις ελαφρύνσεις στη φορολογία.

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος ανέθεσε στην ομάδα κυβερνητικού έργου να συναντηθούν με τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη και τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να συζητήσουν προτάσεις του ΠΑΣΟΚ που αφορούν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

Στις ίδιες συναντήσεις θα εξεταστούν και οι προτάσεις του πρώην υπουργού Εργασίας, Γιώργου Κουτρουμάνη, για εθελούσιες εξόδους σε «διαθέσιμους» δημοσίους υπαλλήλους, οι οποίοι είναι άνω των 50 ετών.

Τις επόμενες ημέρες θα συνεδριάσει επίσης ο τομέας Ενέργειας του κόμματος, για να συζητηθούν θέματα που άπτονται της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ.

Τέλος, σε σχέση με τα ανοιχτά κυβερνητικά ζητήματα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ζήτησε να διεξαχθεί για όλα τα θέματα οργανωμένος διάλογος, στη γραμμή της «προοδευτικής σταθερότητας».

Όσον αφορά στην πορεία του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος πρόκειται να περιγράψει το σχέδιο για την ανασυγκρότηση του κόμματος τη Δευτέρα 7 Ιουλίου, οπότε και θα πραγματοποιηθεί Πολιτικό Συμβούλιο στη Χαριλάου Τρικούπη.

Τότε προγραμματίζεται να οριστεί επιτροπή, που θα αναλάβει πρωτοβουλίες στο διάλογο για τη συγκρότηση κεντροαριστερού πόλου. Λίγες ημέρες μετά, στις 12 του ίδιου μήνα, θα συνεδριάσει η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, όπου θα συζητηθούν τα συγκεκριμένα θέματα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.