Ειδησεογραφικό site

Παρασκευόπουλος: Εάν το ρήγμα στην κυβέρνηση διαρκέσει πρέπει να πάμε σε εκλογές

33

«Εάν το σχίσμα το οποίο υπάρχει διαρκέσει, νομίζω ότι πρέπει να πάμε σε εκλογές. Και πιστεύω, επίσης, ότι οι εκλογές πρέπει να γίνουν γρήγορα στο μέτρο που το ρήγμα υπάρχει, γιατί δεν είναι καλό να υπάρχει μία αναστάτωση στη χώρα», ανέφερε μιλώντας στο Βήμα fm ο υπ. Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.  

Αναφερόμενος στο σχέδιο απόδρασης στην Κέρκυρα, σημείωσε: «Ασφαλώς χρειάζεται μια διερεύνηση κι απόδοση ευθυνών εκεί όπου υπάρχουν γι’ αυτό που έγινε. Αυτό το οποίο μπορώ να σας πω είναι ότι έρευνα διεξάγεται ακριβώς επειδή υπάρχουν ενδείξεις ότι κάποια πράγματα δεν είναι καθόλου καλά και ασφαλώς πρέπει να τα ερευνήσουμε (ερ.: εάν υπάρχουν ευθύνες σωφρονιστικών υπαλλήλων)».

Για την υπόθεση των «Πυρήνων» και τη διένεξη των υπουργείων Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ο υπουργός τόνισε: «Το πρόβλημά μου ήταν ότι το κείμενο του κ. Πανούση, όσο κι αν έγινε με καλές προθέσεις, θα μπορούσε να παρερμηνευτεί. Θα μπορούσε πραγματικά να δημιουργηθεί μια εύλογη απορία στους πολίτες ποίοι είναι αυτοί, οι οποίοι δίνουν εντολές και κρύβονται. Γι΄ αυτό και λέω ότι η Αστυνομία δεν μπορεί να πάρει εντολές, πάρα μόνο από τα αρμόδια πρόσωπα. Δεν μπορεί να πάρει από ανθρώπους που κρύβονται. Και να δώσουν κρυμμένοι άνθρωποι εντολές στην Αστυνομία, η Αστυνομία δεν θα τους λάβει υπ’ όψιν της. Κι εν πάση περιπτώσει, δεν ξέρουν να δώσουν και καμία εντολή στην Αστυνομία από οποιοδήποτε κρυπτόμενο άνθρωπο, προσωπικά. Αυτή η σύγχυση θα ήθελα να μην παραμείνει, ούτε ο κ. Πανούσης νομίζω θα την ήθελε και πιστεύω το θέμα πια έχει διευκρινιστεί. Βεβαίως και έχουμε συνομιλήσει (μεταξύ μας). Και φιλικά, όπως πάντα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.