Ειδησεογραφικό site

Παραπονεμένα λόγια από τον Ομπάμα: Δε μου δίνουν smartphone και δεν μ’αφήνουν να κάνω tweet

64

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ζει ένα δράμα.  Απαγορεύεται να στέλνει sms, σπάνια αναρτά προσωπικά tweets και δεν του επιτρέπεται να έχει smartphone, ζώντας έτσι αποκλεισμένος από τον έξω κόσμο.  Για αντίποινα, ο πρόεδρος ξέρει το νέο e-mail της Χίλαρι Κλίντον αλλά δεν μας το λέει.

Ο λόγος;  Οι έξυπνες συσκευές προηγμένης τεχνολογίας διαθέτουν καταγραφέα δεδομένων και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο για την ασφάλεια του Προέδρου. «Σε γενικές γραμμές δεν αναρτώ tweets. Δεν στέλνω sms και email. Εξακολουθώ να έχω ένα Blackberry» είπε ο Ομπάμα  στο  Jimmy Kimmel Live του ABC. Ο αμερικανός πρόεδδος δήλωσε ότι οι δυο κόρες του έχουν smart phones και ανταλλάσσουν μηνύματα με τους φίλους τους, αλλά ο ίδιος έχει περιορισμένη πρόσβαση στην τελευταία λέξη της τεχνολογίας για λόγους ασφαλείας.

Όσον αφορά τη διαμάχη για τα επίμαχα υπηρεσιακά e-mail του Στέιτ Ντιπάρτμεντ που έστειλε η πρώην υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον από τον προσωπικό της λογαριασμό ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ο πρόεδρος Ομπάμα απέφυγε το σχολιάσει.

Δεν απάντησε ούτε όταν ρωτήθηκε από τον οικοδεσπότη της εκπομπής Τζίμι Κίμελ αν γνωρίζει τη νέα διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου της Κλίντον. «Δεν μπορώ να τη μοιραστώ μαζί σας. Δεν νομίζω ότι θα θέλατε να την έχετε, ειλικρινά» είπε ο Ομπάμα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.