Ειδησεογραφικό site

Ο Σόιμπλε λέει «nein» στην κατάργηση της Τρόικας – Ο ρόλος της έχει συμφωνήθει, υποστηρίζει

37

Τη συζήτηση περι κατάργησης της τρόικας φαίνεται να αποκλείει ο Β. Σόιμπλε με νέο αυστηρό μήνυμα προς την ελληνική κυβέρνηση στο οποίο ξεκαθαρίζει ότι ο εποπτικός ρόλος της τρόικας συμπεριλαμβάνεται στο πακέτο διάσωσης.Ανοικτό το ενδεχόμενο συνάντησης με Βαρουφάκη στο περιθώριο της Συνόδου κορυφής στις 12 Φεβρουαρίου.

Αποστάσεις από τις συζητήσεις και τα σενάρια για κατάργηση του εποπτικού ρόλου της τρόικας στο ελληνικό πρόγραμμα έλαβε σήμερα Δευτέρα η εκπρόσωπος του Γερμανού υπουργού Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ερωτηθείσα από δημοσιογράφους για τα σχετικά σενάρια τα οποία διακινήθηκαν και από τον γερμανικό Τύπο η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών Μαριάν Κοτέ ανέφερε πως οι έλεγχοι της τρόικας είχαν συμφωνηθεί νόμιμα με την Ελλάδα στο πλαίσιο του πακέτου διάσωσης της χώρας.

«Οι έλεγχοι της τρόικας είχαν συμφωνηθεί νόμιμα με την Ελλάδα στο πλαίσιο της διάσωσης και ότι οι σχετικές συμφωνίες έχουν δεσμευτικό χαρακτήρα», ανέφερε.

Η ίδια δεν απέκλεισε συνάντηση ανάμεσα στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Έλληνα ομόλογό του Γιάνη Βαρουφάκη διευκρινίζοντας ωστόσο πως δεν έχει προσδιορισθεί μέχρι στιγμής συγκεκριμένη ημερομηνία για τη συνάντηση αυτή.

Στην ίδια ενημέρωση Τύπου, η εκπρόσωπος της Καγκελαρίου Μέρκελ δήλωσε πως η Γερμανία αναμένει από τη νέα κυβέρνηση της Ελλάδας να παρουσιάσει τα σχέδιά και τις προτάσεις της.

Η Κριστίνα Βίρτζ αποσαφήνισε πως δεν έχει οριστεί κάποια συνάντηση μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και της Γερμανίδας καγκελαρίου, ωστόσο δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διμερούς συνάντησης στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου.

«Θα υπάρξουν ευκαιρίες να συναντηθούν στη Σύνοδο κορυφής της 12ης Φεβρουαρίου», τόνισε σχετικά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.