Ειδησεογραφικό site

Ο Σαμαράς ρίχνει το γάντι στους βουλευτές – Όχι σε συνέδριο, αλλά εαν θέλετε αμφισβητήστε με

21

«Δεν είμαι παντρεμένος με τη θέση μου, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψω τη μάχη σε μια τόσο δύσκολη στιγμή για τη χώρα». Με την φράση αυτή, κατά την ομιλία του στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, ο Αντώνης Σαμαράς απέρριψε τα σενάρια περί διαδοχής στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μάλιστα, προκάλεσε τους εσωκομματικούς αμφισβητίες εάν έχουν αντίθετη άποψη να ζητήσουν την εκκίνηση των διαδικασιών στο κόμμα.

Ο κύριος Σαμαράς απορρίπτει και το αίτημα για έκτακτο συνέδριο, προκρίνοντας αντ’ αυτού την διοργάνωση Εθνικής Συνδιάσκεψης, ώστε να μην υπάρξει εσωστρέφεια, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αμέσως μετά την ομιλία Σαμαρά στην κοινοβουλευτική ομάδα αποχώρησαν από την συνεδρίαση ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θέμα σύγκλησης έκτακτου συνεδρίου αναμενόταν να θέσουν περί τους δέκα βουλευτές, τουλάχιστον πριν από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά.

Μπακογιάννη: Οι αρχηγοί της παράταξης παραιτούνταν μετά από ήττες

Έντονη κριτική στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας άσκησε στην ομιλία της στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία ζήτησε την παραίτηση του Αντώνη Σαμαρά και τη διοργάνωση έκτακτου συνεδρίου.

«Είτε μας αρέσει είτε όχι, η Ελλάδα γύρισε σελίδα, οφείλουμε να αφήσουμε πίσω τις νοοτροπίες και πρακτικές που μας έφεραν εδώ, να διαμορφώσουμε σύγχρονο ξεκάθαρο πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι αρχηγοί της παράταξης μετά από ήττες παραιτούντο» είπε η βουλευτής.

Επιμένοντας μάλιστα στη θέση της πρόσθεσε ότι «ούτε κακοί πρωθυπουργοί ήταν ούτε κακοί αρχηγοί. Αλλά υπέβαλαν την παραίτησή τους διότι ήξεραν μία απλή αλήθεια: ότι η προσπάθεια δικαίωσης του δικού τους έργου υπονόμευε την προοπτική της επόμενης ημέρας. Για να προχωρήσουμε στο μέλλον χρειάζεται πάραυτα να γίνει έκτακτο συνέδριο. Ένα συνέδριο όπου θα συζητηθούν τα πάντα, η λειτουργία, η εσωκομματική δημοκρατία τα οργανωτικά, η στρατηγική τα πρόσωπα» είπε η κ. Μπακογιάννη.

Πρόσθεσε δε: «Να αποκατασταθεί η εσωκομματική δημοκρατία. Για την ηγεσία της ΝΔ οι έννοιες εσωκομματική δημοκρατία, συλλογικότητα και αξιοκρατία εθεωρούντο ταυτόσημες με την υπονόμευση. Η ΝΔ στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα κράτησε τις πόρτες κλειστές, λειτούργησε με τη λογική της κλειστής ομάδας».

Σημειώνεται ότι, μετά την ομιλία του κ. Σαμαρά, πάντως, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής αποχώρησε από τη συνεδρίαση, όπως και ο τέως πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.