Ειδησεογραφικό site

Ο Ομπάμα στην Ινδία για την Ημέρα της Δημοκρατίας

35

Μπαράκ Ομπάμα είναι ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που πήρε μέρος  σήμερα το πρωί στις ετήσιες εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας της Δημοκρατίας στο Νέο Δελχί.

Ο Αμερικανός πρόεδρος συνοδευόμενος από την σύζυγό του Μισέλ παρακολούθησε την Δευτέρα το πρωί την στρατιωτική παρέλαση στο Νέο Δελχί και μια σειρά εκδηλώσεων με πολύ χρώμα, που αποτυπώνουν την πολιτισμική πολυμορφία της χώρας.

Ο πρόεδρος Ομπάμα είναι ο «τιμώμενος επισκέπτης» στις φετινές εκδηλώσεις στην Ινδία και πλήθος κόσμου, παρά την ασταμάτητη βροχή, συμμετείχε στις εκδηλώσεις και θέλησε να δει από κοντά τον Αμερικανό πρόεδρο δίπλα στον Ινδό πρωθυπουργό Narendra Modi και τον πρόεδρο Pranab Mukherjee.

«Είναι τιμή για μένα να είμαι ο πρώτος Αμερικανός πρόεδρος που θα παρακολουθήσω αυτή τη γιορτή, καθώς και ο πρώτος πρόεδρος των ΗΠΑ που επισκέπτεται την Ινδία δύο φορές», δήλωσε ο Ομπάμα.

Η πρόσκληση για την συμμετοχή στην ετήσια γιορτή για την Ημέρα της Δημοκρατίας στην Ινδία θεωρείται μεγάλη τιμή για έναν ξένο ηγέτη και η πρόσκληση στον Αμερικανό πρόεδρο σηματοδοτεί την στενή σχέση που έχει αναπτυχθεί ανάμεσα σε εκείνον και τον Ινδό πρόεδρο Modi.

Οι εκδηλώσεις στην Ινδία γίνονται για να τιμήσουν το πρώτο Σύνταγμα της χώρας, που υιοθετήθηκε το 1950. Είναι η ημέρα που η Ινδία έγινε Δημοκρατία, τρία χρόνια μετά την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο.

Τα σχόλια είναι κλειστά.