Ειδησεογραφικό site

Ο Ν. Πορτοκάλογλου στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου

179

Ο Νίκος Πορτοκάλογλου πραγματοποιεί ένα «Ταξίδι στο κέντρο της πόλης», μια συναυλία – γιορτή με όλους τους σταθμούς της τριαντάχρονης πορείας του στην ελληνική μουσική σκηνή, στον κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, την Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου, στις 8.30 το βράδυ.

Δυνατά ακόρντα, χαρακτηριστικές μελωδίες, στίχοι που έχουμε ψιθυρίσει, ένταση και λυρισμός, Δύση και Ανατολή και παρεΐστικη  ατμόσφαιρα είναι τα συστατικά αυτού του πάρτι για «νέους» όλων των ηλικιών.

Μαζί με τον Νίκο Πορτοκάλογλου, θα είναι οι Φτερωτές Κιθάρες, μια μπάντα που δημιούργησε ο ίδιος και αποτελείται από εξαίρετους μουσικούς με «ηλεκτρισμένες» προθέσεις, πάντα έτοιμους για κιθαριστικές ακροβασίες. Επίσης, στη σκηνή θα ανεβούν και οι Melios Balkana Mama, ένα νέο συγκρότημα χάλκινων πνευστών που αναμειγνύει τον ήχο των Βαλκανίων με τη ρέγκε, το σκα, αλλά και το λαϊκό μας τραγούδι. Το γκρουπ θα μπολιάσει γνωστά κομμάτια του Νίκου Πορτοκάλογλου με ένα διαφορετικό μείγμα ρυθμών και ηχοχρωμάτων.

Ακόμα, στη συναυλία θα ακουστούν αγαπημένα παραδοσιακά, μικρασιάτικα, ρεμπέτικα και λαϊκά τραγούδια του Νίκου Πορτοκάλογλου σε σημερινές τολμηρές και «αιρετικές» εκδοχές, τα οποία περιλαμβάνονται στον τελευταίο του δίσκο, με τίτλο «Λιμάνια ξένα».

Και, φυσικά, δεν θα λείψουν τραγούδια.…. από τότε που η Φατμέ έπαιρνε τα ρίσκα της με άσωτους υιούς, …για λόγους σοβαρούς, …για τούνελ που βγάζουν σε άλλα τούνελ και στροφές, …για καλοκαίρια, θάλασσες σκοτεινές και κύματα, …που έμειναν ασυγχώρητα και έγιναν κομμάτια, …που έπαιξαν με τον διάβολο και τραγούδια για καράβια που κάηκαν και για φωτιές που δεν λένε να σβήσουν, …γι’ αυτό που λείπει και γι’ αυτό που, όταν δεν σε σκοτώνει, σε κάνει πιο δυνατό!

Συντελεστές
Συμμετέχουν οι μουσικοί: Βαγγέλης Μαρκαντώνης (μπάσο, κιθάρες, τραγούδι), Χάρης Μιχαηλίδης (κιθάρα, τραγούδι), Αλέκος Βουλγαράκης (κιθάρα), Μανώλης Γιαννίκιος (τύμπανα). Ηχοληψία:  Άκης Πασχαλάκης. Συμπαραγωγή: ΜΜΑ και Ερωδιός Live.

Πληροφορίες
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών – Κήπος: Βασ. Σοφίας & Κόκκαλη – Αθήνα, τηλ.: 210 7282000.Τιμές εισιτηρίων: προπώληση: 10 ευρώ, κατά την είσοδο την ημέρα της συναυλίας: 12 ευρώ.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.