Ειδησεογραφικό site

Ο Δραγασάκης καθησυχάζει τους τραπεζίτες-Μικρές οι διαφορές, θα τα βρούμε

31

Η πορεία και οι τελευταίες εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις Ελλάδας-πιστωτών, καθώς και οι προτάσεις της Αθήνας ήταν το κύριο αντικείμενο συζήτησης στη συνάντηση του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη με το προεδρείο της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών, στα γραφεία της Ένωσης.

Οι τραπεζίτες είχαν προγραμματισμένη σύσκεψη, στη διάρκεια της οποίας ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έδωσε το στίγμα των διαπραγματεύσεων.

Στο πλαίσιο αυτό συζητήθηκε η κατάσταση της αγοράς καθώς και τεχνικά θέματα για την αντιμετώπισή της. Ο κ. Δραγασάκης, σύμφωνα με πληροφορίες, ενημέρωσε τους τραπεζίτες ότι έχει ήδη επιτευχθεί συμβιβασμός για τα δημοσιονομικά μεγέθη του 2015, σημειώνοντας ότι οι διαφορές είναι πλέον μικρές.

Σύμφωνα με τον ίδιο, για το 2016, η απόσταση που χωρίζει την ελληνική πρόταση από την αντίστοιχη των δανειστών ανέρχεται σε μόλις 0,5% του ΑΕΠ.

Παράλληλα εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα αναμένεται να βρεθεί λύση και να κλείσει η συμφωνία.

Ο κ. Δραγασάκης ανέφερε στους τραπεζίτες ότι η ελληνική διαπραγματευτική ομάδα διεκδικεί μία συνολική λύση για το χρέος, ενώ έχει ήδη υποβάλλει αίτημα για τη μετακύλιση των αποπληρωμών προς την ΕΚΤ με τη μεταφορά των σχετικών ομολόγων, ύψους 27 δισ. ευρώ, στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Υπενθυμίζεται ότι χθες η ΕΚΤ αποφάσισε την χορήγηση ρευστότητας 1,1 δισ. ευρώ μέσω του ELA, ποσό που κρίνεται «οριακό» για να καλύψει τις ανάγκες του τραπεζικού συστήματος.
Όλα αυτά τη στιγμή που οι εκροές από τα γκισέ των τραπεζών συνεχίζονται με αμείωτη ένταση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.