Ειδησεογραφικό site

Ο βρόχος πνίγει την Αθήνα – Απίθανο ο Ντράγκι να συναινέσει στο αίτημα για έντοκα άνω των 15 δις

22

Μήνυμα μέσω του Reuters που απηχεί κατά βάση κύκλους των δανειστών, στέλνουν οι Βρυξέλλες στο Γιάνη Βαρουφάκη. Κλείνει και η «λύση» των έντοκων για την αποφυγή πιστωτικού γεγονότος

Σφίγγουν τη θηλιά της οικονομικής ασφυξίας η ΕΕ και η ΕΚΤ στην ελληνική κυβέρνηση, καθώς φαίνεται να κλείνουν τη μία μετά την άλλη τις πόρτες της εξεύρεσης των απαραίτητων ποσών, για να αποφύγει τις επόμενες ημέρες ένα πιστωτικό γεγονός. Στην κόντρα του Γιάνη Βαρουφάκη με τον Βόλφγκακγκ Σόιμπλε, γίνεται κάθε μέρα και πιο φανερό ποια πλευρά επιλέγουν οι “θεσμοί” της ΕΕ

Απαντώντας άμεσα στις δηλώσεις του Έλληνα ΥΠ.ΟΙΚ ότι η ελληνική κυβέρνηση προτιμά να μην λάβει την δόση των 7,5 δισ, αν το αντάλλαγμα είναι η εφαρμογή του “μνημονίου”, κύκλοι του γερμανικού ΥΠ.ΟΙΚ κάλεσαν τον έλληνα υπουργό να απαντήσει αν “είναι έτοιμος να διαχειριστεί μία χρεοκοπία της χώρας του”, ενώ ταυτόχρονα από τις Βρυξέλλες έβγαινε η πληροφορία ότι η ΕΚΤ απορρίπτει το ελληνικό αίτημα για έκδοση ομολόγων άνω των 15 δισ ευρώ.

Συγκεκριμένα, δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου αναφέρει ότι είναι εξαιρετικά απίθανο να άρει η ΕΚΤ τον περιορισμό της έκδοσης εντόκων γραμματίων στην Ελλάδα πέραν των 15 δισ ευρώ, κάτι το οποίο αποτελεί αίτημα της Αθήνας.

Οπως σημειώνει το Reuters, αν και η ΕΚΤ θέλει να αποφύγει να παίξει αποφασιστικό ρόλο στο μέλλον της Ελλάδας, αξιωματούχοι της τράπεζας φοβούνται ότι μπορεί να προκληθεί έξοδος της χώρας απ’ τη Νομισματική Ένωση μέσω ενός ατυχήματος που μπορεί να προκληθεί από μία στάση πληρωμών, η οποία δεν θα υποστηρίζεται όμως από ένα εναλλακτικό σχέδιο. Μάλιστα, αξιωματούχος της ΕΚΤ, που θέλησε να τηρήσει την ανωνυμία του, μιλώντας στο πρακτορείο σημείωσε: «Θα συμφωνήσω με τη θεωρία ότι εάν ξεφορτωθείς ένα σάπιο μήλο, τότε θα επωφεληθούν τα υπόλοιπα».

Ο Γιάνης Βαρουφάκης, όπως σημειώνει το πρακτορείο, έχει μιλήσει για το θέμα με τον Μάριο Ντράγκι και άλλους κορυφαίους αξιωματούχους της ΕΚΤ, όταν είχαν συναντηθεί στις αρχές του περασμένου μήνα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.