Ειδησεογραφικό site

Ο Βαρουφάκης «προειδοποιεί» τους Ισπανούς: Μπορείτε ακόμα να γίνετε Ελλάδα!

43

Νέα συνέντευξη-«ποταμό», σε ισπανικό μέσο αυτή τη φορά, έδωσε ο Γιάνης Βαρουφάκης. Η συνέντευξη θα δημοσιευθεί ολόκληρη στην εφημερίδα El Pais την Κυριακή, δημοσιοποιήθηκε όμως από σήμερα ένα μικρό απόσπασμα, όπου σε ένα βίντεο, ο Γιάνης Βαρουφάκης (φορώντας ακόμα ένα λουλουδάτο πουκάμισο, σε αποχρώσεις του μπλε αυτή τη φορά) απευθύνεται προς τον ισπανικό λαό και τον προειδοποιεί πως «υπάρχει ακόμα ο κίνδυνος να γίνετε Ελλάδα»!

«Ο λαός της Ισπανίας πρέπει να δει την κατάσταση και να κρίνει τι θέλει για την κοινωνία του, ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει στην Ελλάδα ή στη Γαλλία ή αλλού» λέει ο πρώην υπουργός καθισμένος στην πολυθρόνα του σπιτιού του, στο κέντρο της Αθήνας, όπως ενημερώνει ο δημοσιογράφος που του πήρε την συνέντευξη.

Ο κίνδυνος να γίνετε Ελλάδα υπάρχει πάντα και θα γίνει πραγματικότητα, εάν συνεχίσετε να κάνετε τα ίδια λάθη που έγιναν στην Ελλάδα, επισημαίνει με το γνωστό του ύφος -εκείνο που, όπως παρατηρεί ο δημοσιογράφος, εξόργιζε τους πρώην συναδέλφους του υπουργούς στα Eurogroup.

Το να τιμωρείς ένα περήφανο έθνος για να δώσεις το παράδειγμα σε άλλο έθνος δεν είναι αυτό που έπρεπε να είναι η Ευρώπη, επαναλαμβάνει ο Γιάνης Βαρουφάκης, παραθέτοντας ιστορικά ονόματα Ευρωπαίων ηγετών, όπως ο Γκονζάλες, ο Ζισκάρ ντ’ Εστέν, αλλά και οι Καραμανλής και Παπανδρέου και κλείνει το μικρό απόσπασμα επισημαίνοντας την άμεση ανάγκη για την Ευρώπη να αλλάξει κατεύθυνση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.