Ειδησεογραφικό site

ΟΤΕ: Επαφές με Forgendo για τη Nova-Διαψεύδει η Forthnet

51

Τη διενέργεια επαφών με τον βασικό μέτοχο της Forthnet, την εταιρεία Forgendo, σχετικά με τη δραστηριότητα της συνδρομητικής τηλεόρασης της Nova, επιβεβαίωσε και τυπικά ο ΟΤΕ,  απαντώντας σε σχετικό ερώτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς.

Ο ΟΤΕ αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στη συνδρομητική τηλεόραση εκτιμώντας ότι η δραστηριότητα αυτή παρουσιάζει δυνατότητες ανάπτυξης, και όπως είναι φυσικό εξετάζει και αξιολογεί κάθε επιχειρηματική δυνατότητα ή ενέργεια, η οποία ενδέχεται να συμβάλει στην κατεύθυνση αυτή.

«Στο πλαίσιο αυτό έχουν γίνει διερευνητικές επαφές μεταξύ της ΟΤΕ Α.Ε. και του κυρίου μετόχου της Forthnet, της εταιρείας Forgendo Ltd, σχετικά με τη δραστηριότητα της συνδρομητικής τηλεόρασης της Nova», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επί του παρόντος δεν υφίσταται, αλλά εφόσον στο άμεσο ή απώτερο μέλλον συντρέξει γεγονός ή κατάσταση που χρήζει δημοσιοποίησης σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία, η ΟΤΕ Α.Ε. θα προβεί έγκαιρα σε ενημέρωση του επενδυτικού κοινού, σημειώνει η εταιρεία.

Την Τρίτη, εξάλλου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΤΕ Μιχάλης Τσαμάζ είχε επιβεβαιώσει εμμέσως πλην σαφώς το σχετικό ρεπορτάζ της «Ν» για τις διερευνητικές επαφές με τους μετόχους της Forthnet για τη Nova.

Όπως είπε, απαντώντας σε ερώτημα μετόχου κατά τη Γενική Συνέλευση, «οι τηλεπικοινωνίες είναι μια δυναμική αγορά που αλλάζει συνεχώς. Προφανώς παρακολουθούμε τις εξελίξεις. Δεν θα κάναμε τη δουλειά μας σωστά, εάν δεν αξιολογούσαμε όλες τις εξελίξεις στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται».

Διαψεύδει η Forthnet

Από την πλευρά της, η διοίκηση της Forthnet αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωση πως η ίδια «δεν βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την ΟΤΕ Α.Ε.» και πως «θα ενημερώσει το επενδυτικό κοινό ως προς το περιεχόμενο του δημοσιεύματος που αφορά στην Emirates International Telecommunications αμέσως μόλις ενημερωθεί σχετικώς».

Παράλληλα, σημειώνει πως δεν σχολιάζει δημοσιεύματα του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου που αφορούν στις επιδιώξεις, στρατηγικές και σχεδιασμούς ανταγωνιστών της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.