Ειδησεογραφικό site

Ολυμπιακός – ΑΕΚ: 4-0 – Διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των ερυθρολεύκων

42

Με κεφαλιά του Μποτία μετά από κόρνερ στο 28ο λεπτό άνοιξε το σκορ ο Ολυμπιακός στο μεγάλο ντέρμπι του «Γ. Καραϊσκάκης».

Είχε προηγηθεί μεγάλη φάση με τον Ιντέγε το σουτ του οποίου από πλάγια θέση στο ύψος της μεγάλης περιοχής έβγαλε με τα πόδια ο Μπαρόχα.

Για την ΑΕΚ ένα σουτ του Αραβίδη στο 12΄ δεν ανησύχησε ο Ρομπέρτο ενώ εκτός τέρματος πήγε και το σουτ του Πλατέλλα στο 26΄.

Στο 40ο λεπτό ο διαιτητής ακύρωσε σωστά γκολ του Ιντέγε για οφσάιντ.

Πιο έντονος ο ρυθμός στο δεύτερο ημίχρονο καθώς ο Ολυμπιακός βρίσκει περισσότερους χώρους για αντεπιθέσεις. Σε μια από αυτές στο 66΄ ο Ντομίνγκεζ είχε δοκάρι μετά από σέντρα του Σαλίνο.

Τρία λεπτά, όμως, αργότερα ο Ιντέγε μετά από ωραίο γύρισμα μέσα στην περιοχή γράφει το 2-0 για τον Ολυμπιακό ενώ διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των ερυθρολεύκων έδωσε ο Φορτούνης με το 3-0 στο 78΄ δύο λεπτά μετά την εισοδό του στον αγωνιστικό χώρο ση θέση του Τσόρι.

Τον θρίαμβο σφράγισε στις καθυστερήσεις με εύστοχο χτύπημα πέναλτι που κέρδισε ο Ερνάνι από μαρκάρισμα του Γκάλο ο Φορτούνης.

Ο Ολυμπιακός μπήκε στο δεύτερο δύσκολο μήνα πριν από τη νέα διακοπή του πρωταθλήματος καθώς το προηγούμενο διάστημα οι Πειραιώτες κατάφεραν σε 6 αγώνες να πετύχουν 5 νίκες και ηττήθηκαν μόνο από τη Μπάγερν Μονάχου, όμως μπόρεσαν να κλείσουν αυτό τον κύκλο των συνεχόμενων αγώνων επικρατώντας της Άρσεναλ στο Λονδίνο και του ΠΑΟΚ μέσα στην Τούμπα.

Όπως τόνισε και ο Μάρκο Σίλβα σε μία από τις ομιλίες του προς τους ποδοσφαιριστές, «τα πήγατε περίφημα με την Άρσεναλ και τον ΠΑΟΚ. Πετύχατε δύο μεγάλες νίκες, επιδεικνύοντας μαχητικό πνεύμα. Το ίδιο μαχητές και με νοοτροπία νικητή θέλω να είστε και στα επτά πολύ δύσκολα παιχνίδια που έρχονται».

Ακόμη ένας λόγος για τον οποίο ο Πορτογάλος θέλει τη νίκη στο αποψινό ματς απέναντι στην ΑΕΚ είναι και το παιχνίδι που ακολουθεί με την Ντιναμό Ζάγκρεμπ στην Κροατία για την 3η αγωνιστική του Champions League, αφού αν σήμερα οι νταμπλούχοι Ελλάδας επικρατήσουν θα πάνε με άλλη ψυχολογία στο επόμενο παιχνίδι τους.

Ο 37χρονος τεχνικός έχει μελετήσει την «Ένωση», γνωρίζοντας πολύ καλά ότι θα βάλει δύσκολα στην ομάδα του και για αυτό τον λόγο περιμένει όλοι οι παίκτες του να δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Για την αρχική 11αδα ο Σίλβα προχώρησε σε εκπλήξεις καθώς άφησε εκτός βασικού σχήματος Καμπιάσο και Φορτούνη και επέλεξε:τον Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια, ο οποίος μπροστά του – από δεξιά προς αριστερά – θα έχει τους Σαλίνο, Μποτία, Σιόβα και Μαζουακού.

Ως αμυντικά χαφ θα αγωνιστούν ο Κασάμι με τον Μιλιβόγεβιτς, ενώ στα πλάγια θα είναι ο Ντουρμάζ και ο Σεμπά. Οργανωτικό ρόλο θα αναλάβει ο Τσόρι Ντομίνγκεζ και όχι ο Φορτούνης όπως περίμεναν οι περισσότεροι ενώ στην κορυφή της επίθεσης θα βρίσκεται ο Ιντέγε.

Κάτι παραπάνω από ένα ακόμη παιχνίδι του προγράμματος είναι το αποψινό με τον Ολυμπιακό στο Φάληρο για την ΑΕΚ.

Η «Ένωση» καλείται να σταθεί όρθια στο «Γ. Καραϊσκάκης» για πολλούς λόγους. Ο πιο προφανής είναι ο βαθμολογικός, καθώς απέχει ήδη πέντε βαθμούς από τους πρωτοπόρους και ενδεχόμενη ήττα θα τη φέρει στο -8 καθιστώντας πλέον ουσιαστικά απαγορευμένο κάθε όνειρο τίτλου. Υπάρχουν όμως και άλλα κίνητρα: να πιστοποιήσει πως επέστρεψε για τα καλά στη Super League, να παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο σε σχέση με το ντέρμπι της Τούμπας απέναντι στον ΠΑΟΚ «πείθοντας» πως είναι φτιαγμένη και για τα δύσκολα, αλλά και να πάρει μια μικρή ρεβάνς για τον πικρό αποκλεισμό στα προημιτελικά του περσινού Κυπέλλου.

Το πρώτο παιχνίδι εκείνου του ζευγαριού αγώνων αποτελεί οδηγό της ΑΕΚ. Τότε πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση είχε φύγει με 1-1 από το Φάληρο, αν και κάλλιστα θα μπορούσε να ήταν νικήτρια στο ματς. Ίσως και γι’ αυτό το λόγο ο Τραϊανός Δέλλας να καταλήγει σε σχήμα που κατά τα 7/11 είναι ίδιο με εκείνο του περσινού αγώνα, μολονότι πέρασε πολύς καιρός από τις 11 Φεβρουαρίου.

Ο Μπαρόχα στο τέρμα, οι Ντίντακ αριστερά και Γκάλο δεξιά της άμυνας, καθώς και ο Σιμόες που θα είναι το δεύτερο αμυντικό χαφ είναι οι μόνες διαφοροποιήσεις από εκείνο το ματς. Γιατί κατά τα λοιπά, και όπως φάνηκε στις τελευταίες δοκιμές, ο «Κολοσσός» θα εμπιστευτεί πάλι τους Λαμπρόπουλο-Τζανετόπουλο δίδυμο στόπερ, τον Γιόχανσον «κόφτη», την τριπλέτα Μάνταλου, Μπαρμπόσα και Πλατέλλα μπροστά τους και τον (σκόρερ πέρσι) Αραβίδη στην κορυφή της επίθεσης. Στον πάγκο θα μείνει ο Βάργκας, που επέστρεψε μόλις την Πέμπτη από υπερατλαντικό ταξίδι κι έχει κάνει μόλις μια προπόνηση, όπως και ο Μπουονανότε, αν και ο Αργεντινός δοκιμάστηκε αντί του Πλατέλλα σε κάποια σχήματα στην προπόνηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.