Ειδησεογραφικό site

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου

52

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο και αμέσως μετά ο κ. Σαμαράς αποχώρησε από το Μέγαρο Μαξίμου ενώ ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης παρέμεινε και έχει συσκέπτες με τους στενούς συνεργάτες του πρωθυπουργικού γραφείου.

«Με τον Πρωθυπουργό κάναμε μια συστηματική συζήτηση για τα αποτελέσματα των εκλογών και τα μηνύματα που στέλνουν οι Έλληνες. Είναι υποχρέωσή μας να ανταποκριθούμε στις ανάγκες των πολιτών» είπε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Βενιζέλος έκανε λόγο για ασφάλεια και σταθερότητα προκειμένου να ολοκληρωθεί η έξοδος από την κρίση, ενώ επανέλαβε ότι θα αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες στων οποίων το κλίμα βρίσκεται και ο πρωθυπουργός.

Ο ανασχηματισμός χρειάζεται προετοιμασία και δεν θα γίνει με δημοσιογραφικούς χρόνους, ενώ σε ερώτηση για το αν σχετίζεται με το χρόνο ληξης της ελληνικής προεδρίας είπε ότι δεν είναι το κριτήριο αυτό σε σχέση με το χρόνο ανασχηματισμού.

Αμέσως μετά, είπε ότι ο πρωθυπουργός στο μέσο της συνάντησης αποχώρησε γιατί είχε κοινωνική υποχρέωση ενώ ο κ. Βενιζέλος συνέχισε και προήδρευσε σε σύσκεψη με τον υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου και τον υπουργό Επικρατείας κ. Σταμάτη για θέματα πολιτικής δικονομίας.

Ο κ. Βενιζέλος είπε ακόμα ότι δεν συζητήθηκε σε βάθος το θέμα της αντικατάστασης του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας και διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση κατάλαβε τι είπε ο Έλληνας πολίτης στις Ευρωεκλογές.

Επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εγγυητής της σταθερότητας και ο προοδευτικός πόλος, ενώ μίλησε για «προοδευτική σταθερότητα» την οποία εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, κάτι που δεν σημαίνει στασιμότητα.

Αμέσως μετά, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου σε άτυπη ενημέρωση προς τους δημοσιογράφους είπε πως κατά τη συνάντηση των δύο κυβερνητικών εταίρων αποτιμήθηκε το εκλογικό αποτέλεσμα και εμπεδόθηκε το κλίμα πολιτικής σταθερότητας.

Οι κ.κ. Σαμαράς και Βενιζέλος συμφώνησαν στην επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και αναγνώρισαν πως χρειάζεται να γίνουν διορθωτικές παρεμβάσεις προς αποκατάσταση των αδικιών.

Ο κ. Σαμαράς επίσης ενημέρωσε για το ταξίδι του στις Βρυξέλλες, όπου σημείωσε στους ομολόγους του την ανάγκη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών στο πλαίσιο της Ευρωζώνης.

Σε ότι αφορά στον ανασχηματισμό, ο κ. Κεδίκογλου είπε πως απαιτεί προεργασία και ότι θα ληφθούν υπ’ όψιν οι υποχρεώσεις της ελληνικής προεδρίας.

Επίσης, ο κ. Κεδίκογλου ανέφερε πως ο ανασχηματισμός θα είναι στοχευμένος στις ανάγκες του κυβερνητικού έργου και όχι για εσωτερική κατανάλωση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.