Ειδησεογραφικό site

Οι 13 βουλευτές των ΑΝΕΛ έγιναν πλέον πέμπτο κόμμα-Τέταρτο οι «Ανεξάρτητοι»

28

Τέταρτο κόμμα στη Βουλή, έχει γίνει αυτό των ανεξάρτητων στο οποίο συμμετέχουν 16 από τους 23 βουλευτές που έχουν ανεξαρτητοποιηθεί από τα κόμματά τους. Και καθώς το κόμμα των ανεξάρτητων ανεβαίνει, διεκδικεί περισσότερα προνόμια προκαλώντας την γκρίνια και τη μουρμούρα των υπολοίπων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες δόθηκε ο λόγος στην εισηγήτρια των ανεξάρτητων βουλευτών Θεοδώρα Τζάκρη αμέσως μετά το ΠΑΣΟΚ, καθώς οι ΑΝΕΛ, μετά το κύμα αποχωρήσεων αριθμούν πλέον 13 βουλευτές, δηλαδή κατά τρεις λιγότερους από ότι η ΚΟ των ανεξάρτητων βουλευτών.

Το γεγονός αυτό έχει δημιουργήσει γκρίνια και μουρμούρα με ορισμένους, μάλιστα, να αφήνουν υπονοούμενα ότι η κυβέρνηση «χαϊδεύει» τους ανεξάρτητους προκειμένου να τους έχει με το μέρος της και να αλιεύσει από την ομάδα τους τις πολυπόθητες ψήφους για τη συμπλήρωση του μαγικού αριθμού των 180 που απαιτούνται για την εκλογή του προέδρου της Δημοκρατίας. Ενας από αυτούς που αφήνουν υπονοούμενα είναι και ο Παναγιώτης Λαφαζάνης του ΣΥΡΙΖΑ.

Από την πλευρά του, βέβαια, ο πρόεδρος της Βουλής Βαγγέλης Μεϊμαράκης, απορρίπτει τους ισχυρισμούς αυτούς και καλεί όσους έχουν παράπονο να κάνουν πρόταση μομφής κατά του προεδρίου.

Στους Ανεξάρτητους Δημοκρατικούς Βουλευτές προσχώρησε και ο Βασίλης Καπερνάρος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.