Ειδησεογραφικό site

Οι νέοι βαθμολογούν την κυβέρνηση – Γκάλοπ του «Κ»

64

Της Κατερίνας Ιορδανίδη

Πώς βλέπει ο κόσμος την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Έχουν θετικό ή αρνητικό πρόσημο οι πρώτες 120 ημέρες της νέας κυβέρνησης; Είναι «πρώτη φορά Αριστερά» ή μια ακόμη φορά μια από τα ίδια; Το «Καρφί» βγήκε στην πλατεία Συντάγματος, μίλησε με νέους και νέες και τους ζήτησε να βαθμολογήσουν τη νέα κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, καθώς και να εντοπίσουν τα θετικά και τα αρνητικά της μέχρι τώρα διακυβέρνησης.

Πασχάλης Μάξιμος, 23 ετών, απόφοιτος Δημοσιογραφίας

Το θετικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι πλέον έπαψε να υπερισχύει ο δικομματισμός στην Ελλάδα, που για χρόνια τώρα μας περικύκλωνε σε μια συγκεκριμένη κατεύθυνση, όπου μας οδήγησε εκεί που μας οδήγησε. Από την άλλη πλευρά η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λόγω του άπειρου πρωθυπουργού της, ενώ δείχνει ότι θέλει να αλλάξει την κατάσταση της Ελλάδας, νιώθω (και όχι μόνο εγώ) ότι βρίσκεται σε σύγχυση και δεν ξέρει από πού να ξεκινήσει για να κάνει μία αρχή. Πιστεύω ότι δεν είναι μόνο θέμα της κυβέρνησης αλλά και θέμα των ίδιων των πολιτών. Η βαθμολογία που θα έβαζα θα ήταν 5, γιατί θεωρώ ότι είναι ακόμα νωρίς για να δούμε αν ο κ. Τσίπρας θα φέρει την αλλαγή που μας υποσχέθηκε.

Ειρήνη Αλεξοπούλου, 20 ετών, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Το θετικό της κυβέρνησης είναι το ότι συγκριτικά με τα υπόλοιπα κόμματα υπάρχει περισσότερη διαφάνεια στην οικονομική διαχείριση των κονδυλίων καθώς και κινητοποίηση σε διάφορους τομείς, όπως παραδείγματος χάριν η παιδεία. Το αρνητικό πιστεύω πως είναι η ανεξέλεγκτη εισροή μεταναστών χωρίς να έχει μεριμνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ για την υγιή και ασφαλή συνύπαρξη των ατόμων αυτών με το υπόλοιπο κοινωνικό σύνολο (κοινώς ανοίγει πόρτα και λέει «ελάτε» χωρίς να έχουμε κάποια πρόνοια, οπότε γίνεται της μουρλής). Η βαθμολογία που θα έβαζα είναι 6.

Γιώργος Σωτηρόπουλος 26 χρόνων, ντελίβερι

Το θετικό στοιχείο του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι στιγμής είναι ότι διαπραγματεύεται και δεν λέει «ναι σε όλα» όπως οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Το αρνητικό όμως είναι πως δεν έχει πετύχει κάτι ουσιαστικό, με αποτέλεσμα να έχει στεγνώσει από ρευστό η αγορά και να μην κινείται χρήμα. Ως βαθμολογία θα τους έβαζα 7.

Σπυριδούλα Αντωνάτου, 28 ετών, ιδιωτική υπάλληλος

Στα θετικά καταγράφω πως ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αριστερό κόμμα με νέες ιδέες και ανθρώπους. Επίσης θυμίζει εποχές 1981 τότε που η Ελλάδα άλλαξε ρότα προς το καλύτερο. Στα αρνητικά από την άλλη είναι πως απέχουν πολύ από τον σοσιαλισμό των πρώτων χρόνων της Αλλαγής και δεν ξέρω αν θα μπορέσουν να κάνουν ό,τι υπόσχονται. Θα τους βαθμολογούσα με 7.

Μαρία Αλεξανδροπούλου, 20 ετών, φοιτήτρια Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

Ένα θετικό είναι ότι για πρώτη φορά μια ελληνική κυβέρνηση θέλησε να κάνει τη διαφορά και προσπάθησε να σταθεί στα πόδια της και ως αποτέλεσμα όλος ο ελληνικός λαός στάθηκε στο πλευρό της. Το αρνητικό όμως είναι ότι οι προεκλογικές υποσχέσεις δεν φαίνεται να υλοποιούνται, έστω άμεσα (π.χ. ΕΝΦΙΑ και κατώτατος μισθός). Θα τη βαθμολογούσα με 7.

Αλέξανδρος Φακιολάς, 26 ετών, ταχυδρόμος

Ένα θετικό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα έλεγα πως είναι το ότι είναι πολύ κοντά στη νεολαία και επίσης το ότι παρά την κρίση είπε πως θα ανεβάσει τον βασικό μισθό στα 700 ευρώ. Το αρνητικό θεωρώ πως είναι το ότι δεν έχει κάνει καμία κίνηση για το μεταναστευτικό πρόβλημα, το οποίο έχει μείνει από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ είναι δύσκολοι καιροί για την Ελλάδα. Αν μπορούσα να βαθμολογήσω, νομίζω ότι θα έβαζα ένα 8.

ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΑΣΗ

Γιώργος Χριστοδούλου, 31 ετών, ηλεκτρολόγος

Συγγνώμη, αλλά εγώ δεν βλέπω θετικά τα όσα έχει κάνει μέχρι τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Η αγορά έχει μείνει χωρίς χρήματα, η ανεργία καλπάζει και αυτή η υποτιθέμενη σκληρή διαπραγμάτευση έγινε έντιμος συμβιβασμός, που σημαίνει νέα μέτρα χωρίς ανάπτυξη. Πολιτική για λαθρομετανάστες δεν υπάρχει και οι μπαχαλάκηδες κάνουν καταλήψεις και σπάνε μαγαζιά και αυτοκίνητα του κοσμάκη κάθε τρεις και λίγο. Δεν πιστεύω να θες και βαθμολογία ε; Μηδέν στο πηλίκο.

Φένια Τριανταφύλλου, 21 ετών, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Ένα θετικό στοιχείο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ είναι το ότι είναι διαφορετικοί από το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που μας κυβερνούσαν συνέχεια. Το αρνητικό στοιχείο είναι ότι μάλλον και αυτοί είναι μόνο λόγια. Θα τους βαθμολογούσα με ένα 3 και πολύ τους είναι!

Σοφία Δρούγκα, 21 ετών, φοιτήτρια στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

Όπως όλες οι κυβερνήσεις έχουν και αρνητικά και θετικά στοιχεία, έτσι και ο ΣΥΡΙΖΑ. Στα θετικά λοιπόν της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ θα περιλάμβανα το ότι θέλουν να κόψουν τον ΕΝΦΙΑ, που είναι ένας τελείως άδικος φόρος, που δεν θα έπρεπε να υπάρχει καθόλου, και το αρνητικό που θα έλεγα είναι πως θα επιστρέψουν οι αιώνιοι φοιτητές! Όσο για τη βαθμολογία, νομίζω πως θα έβαζα ένα 4.

Κώστας Ματζουράτος, 24 ετών, μάγειρας

Πιστεύω πως το θετικό στοιχείο που έχει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, του κ. Τσίπρα, είναι πως παίζει τα χαρτιά της σωστά ώστε να πιέσει όσο μπορεί την ΕΕ. Όσο για τα αρνητικά, δεν έχω να πω κάτι. Η βαθμολογία που βάζω είναι 8.

Τα σχόλια είναι κλειστά.