Ειδησεογραφικό site

Οι ισχυρότερες πόλεις του κόσμου

36

 

Η διεθνής εταιρεία συμβούλων ακινήτων Jones Lang La Salle διεξήγαγε μια έρευνα σχετικά με το πόσο ελκυστικές είναι για επενδυτές και επιχειρήσεις 660 συγκεκριμένες πόλεις του κόσμου.

Όπως είναι αναμενόμενο, στην κορυφή της λίστας βρίσκονται το Τόκιο, η Νέα Υόρκη, τοΛονδίνο και το Παρίσι, αφού αποτελούν τους προορισμούς για παραπάνω από το 50% του συνολικού διεθνούς κεφαλαίου, το οποίο με τη σειρά του επενδύεται στις 30 ισχυρότερες πόλεις του πλανήτη.

Συγκεκριμένα για την Ευρώπη, οι πιο ισχυρές πόλεις, με τις καλύτερες προοπτικές για το μέλλον, εκτός από το Λονδίνο και το Παρίσι που προαναφέραμε, είναι και η Φρανκφούρτη, ηΜόσχα, αλλά και η Κωνσταντινούπολη, οι οποίες μάλιστα βρίσκονται και στην παγκόσμια 30άδα των ισχυρότερων αστικών κέντρων. Όσον αφορά την Αθήνα, καταλαμβάνει την 100ή θέση, ανάμεσα στις υπόλοιπες 660 πόλεις.

Η κατάταξή της αυτή αφορά την οικονομική δραστηριότητα και την υψηλή απόδοση, όμως όπως φαίνεται, η ελληνική πρωτεύουσα δεν είναι, ούτε πρόκειται να γίνει μελλοντικάεπιχειρηματική βάση για διεθνείς εταιρείες.

Επιπλέον, κατέχει την 94η θέση στη λίστα με τις 300 πιο πυκνοκατοικημένες, παραγωγικές και εύκολα προσβάσιμες πόλεις, οι οποίες με τη σειρά τους περιλαμβάνουν το 40% της διεθνούς οικονομικής δραστηριότητας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.