Ειδησεογραφικό site

Οι επίδοξοι δελφίνοι αναζητούν τις 50 υπογραφές για την υποψηφιότητα τους

30

Πυρετός διερευνητικών κινήσεων και επαφών επικρατεί μεταξύ των μνηστήρων της αρχηγίας της ΝΔ από το μεσημέρι της Παρασκευής που άρχισε να «τρέχει» η εβδομαδιαία προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων.

Οι επίδοξοι ηγέτες μετρούν τις δυνάμεις και τις επιρροές τους στο στελεχιακό δυναμικό της Συγγρού, καθώς απαραίτητη προϋπόθεση για να πάρουν το επίσημο χρίσμα του υποψηφίου είναι να συγκεντρώσουν υπογραφές από 50 μέλη της «γαλάζιας» Πολιτικής Επιτροπής ή εναλλακτικά –κάτι πολύ δυσκολότερο- περί τις 450 υπογραφές από τους νεοδημοκράτες που συμμετείχαν στο τελευταίο κομματικό συνέδριο.

Με την εκκίνηση της διαδικασίας, τους καταλόγους με τα μέλη από τα οποία μπορεί να ζητήσουν υπογραφές ζήτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που είναι ο πρώτος και ο μόνος που ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του, καθώς και ο Άδωνις Γεωργιάδης που άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι μεταξύ των διεκδικητών, εφόσον δεν υπάρξει άλλη υποψηφιότητα που να τον βρίσκει σύμφωνο, όπως, επί παραδείγματι, του Μάκη Βορίδη που φέρεται ως επικρατέστερος για να εκφράσει τη δεξιά κομματική πτέρυγα.

Περιοριστικά για την εκδήλωση άλλων φιλοδοξιών λειτουργεί η εκκρεμότητα με την πιθανή υποψηφιότητα του νυν προέδρου Ευάγγελου Μεϊμαράκη, ο οποίος υποστηρίζεται από πλειάδα στελεχών που αποφεύγουν να υπογράψουν για άλλους υποψηφίους περιμένοντας την οριστική του απόφαση.

Όπως εκτιμούν γνώστες των παρασκηνίων της Συγγρού Εφόσον τελικά μπει στη μάχη ο κ. Μεϊμαράκης για να διεκδικήσει την παραμονή του στο κομματικό τιμόνι, όπως τον προτρέπουν αρκετοί φίλοι του και μεταξύ αυτών προσκείμενοι στην καραμανλική πτέρυγα, τότε άλλοι που σκέφτονται να μπουν στην κούρσα θα επανεξετάσουν τη στάση τους και πιθανότατα οι υποψήφιοι δεν θα είναι περισσότεροι από τρεις.

Τα δεδομένα και οι συσχετισμοί θα αλλάξουν άρδην αν ο νυν Πρόεδρος αποσυρθεί, καθώς μια τέτοια κίνηση θα «απελευθερώσει» κομματικές δυνάμεις που μπορεί να διεκδικηθούν από στελέχη –της νεότερης γενιάς και όχι μόνον…- που σκέπτονται να είναι υποψήφιοι αλλά διστάζουν όσο δεν ξεκαθαρίζει τις προθέσεις του ο κ. Μεϊμαράκης.

Έτσι, μέχρι στιγμής προεκλογική εκστρατεία κάνει μόνον ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος λέγεται ότι έχει εξασφαλισμένες τις υπογραφές που χρειάζεται και μια εξ αυτών θα είναι εκείνη του πατέρα του, πρώην πρωθυπουργού και επίτιμου αρχηγού της ΝΔ Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Δεν θα προταθεί, αντιθέτως, από την αδελφή του Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία, κατά τις υπάρχουσες πληροφορίες, προσανατολίζεται να στηρίξει τον κ. Μεϊμαράκη, εφόσον είναι υποψήφιος, χωρίς να αποκλείει στην περίπτωση που εκείνος αποσυρθεί να μπει η ίδια στη μάχη απέναντι της στον αδελφό της.

Τα σχόλια είναι κλειστά.