Ειδησεογραφικό site

Ξεκινούν οι «Λογοτεχνικοί Περίπατοι» στην Αθήνα

39

Περιηγηθείτε στην Αθήνα και ανακαλύψτε το έργο γνωστών συγγραφέων.

Πρώτος περίπατος αφιερωμένος στο Γιώργο Σεφέρη.

Είναι δυνατόν να ανακαλύψουμε το έργο ενός ποιητή ή συγγραφέα κάνοντας βόλτα στην πόλη; Μπορούν οι σελίδες ενός βιβλίου να γίνουν παρέα για ένα ξεχωριστό πρωινό Σαββάτου;

Αυτό φιλοδοξεί ο νέος θεσμός «Λογοτεχνικοί Περίπατοι» των Public και του Discover Greek Culture που ξεκινάει το Σάββατο, 21 Μαρτίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης πραγματοποιώντας μια ιδιαίτερη περιήγηση στην Αθήνα με «ξεναγό» το νομπελίστα Γιώργο Σεφέρη.

Η ξενάγηση θα αρχίσει στις 11.00 στην οδό Άγρας 20, στο διώροφο σε νησιώτικο στιλ σπίτι που ο Γιώργος και η Μαρώ Σεφέρη έχτισαν ως μόνιμη κατοικία τους, μετά το τέλος της μακράς διαμονής του ποιητή στο εξωτερικό. Η επόμενη στάση θα είναι στην οδό Κυδαθηναίων 9 στην Πλάκα, στην οικία Σεφεριάδη, το πατρικό σπίτι του ποιητή, ένα από τα πιο φορτωμένα με Ιστορία σπίτια της Αθήνας.

Το ισόγειο διαμέρισμα ήταν η έδρα του ποιητή όταν ερχόταν στην Αθήνα κατά τη διάρκεια της διπλωματικής του καριέρας, ενώ στο ίδιο κτίριο ζούσε και η αδελφή του και ποιήτρια Ιωάννα με το σύζυγό της και πρόεδρο της Δημοκρατίας, ακαδημαϊκό, Κωνσταντίνο Τσάτσο.Η τρίτη στάση είναι στον ιστορικό εκδοτικό οίκο Ίκαρο, στην οδό Βουλής 4, αποκλειστικό εκδότη των έργων του Γιώργου Σεφέρη. Τέλος, η διαδρομή θα κλείσει στο Public Συντάγματος όπου ο επίσης ποιητής και βιβλιογράφος του Δημήτρης Δασκαλόπουλος θα είναι διαθέσιμος για μια ανοιχτή συζήτηση με το κοινό.

Info: Οι «Λογοτεχνικοί Περιπάτοι» θα πραγματοποιούνται ένα Σάββατο το μήνα με συγγραφείς, ειδικούς στον χώρο του βιβλίου και εξέχουσες προσωπικότητες των γραμμάτων σε διάφορες περιοχές της πόλης ανακαλύπτοντας συγχρόνως την ιστορία, τα μυστικά και το έργο γνωστών συγγραφέων και ποιητών. Για δήλωση συμμετοχής, για να ενημερωθείτε για τη θεματολογία και τις διαδρομές των επόμενων «Λογοτεχνικών Περιπάτων», επισκεφτείτε το blog.public.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.